Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η Βάσω έσωσε τον Γιώργο



Με έναν ελιγμό που δύσκολα γίνεται πιστευτός σε όσους δεν ξέρουν το ΠΑΣΟΚ από μέσα η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος κα Βάσω Παπανδρέου έδειξε ότι
τα πολιτικά της αντανακλαστικά παραμένουν ζωντανά. Με το βεληνεκές που διαθέτει εντός ΠΑΣΟΚ ακόμα και σήμερα κατάφερε με μία της κίνηση να διασώσει τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου την Πέμπτη το μεσημέρι, την ώρα που ετοιμαζόταν «αποστασία» στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Όλα ξεκίνησαν με την παραίτηση Φλωρίδη το πρωί εκείνης της ημέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο τηλεφωνικά, πριν προχωρήσει στην παραίτηση του ο κ. Έκτωρας Νασιώκα. Η κα Παπανδρέου εκείνες τις ώρες βρισκόταν στο εντευκτήριο της βουλής, όπως συνηθίζει.

Μια σειρά από παραιτήσεις φαίνεται πως είχε προετοιμαστεί καλά και μετά τον κ. Νασιώκα θα ακολουθούσαν και άλλες. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν είχαν την έγκριση του κ. Βενιζέλου ή απλά ήταν ενήμερος, ωστόσο μετά την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό, ήρθε η δεύτερη παραίτηση.

Τότε η κα Παπανδρέου αντέδρασε ξαφνικά και στον εντευκτήριο που ακόμα βρισκόταν πετάχτηκε από την καρέκλα της ζητώντας από τους βουλευτές γύρω της να υπογράψουν κείμενο, όπου θα αιτείται από τον γραμματέα του Κινήματος κ. Βασίλη Έξαρχο, η σύγκλιση κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ελάχιστα λεπτά μετά, και πριν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των υπογραφών, η κα Παπανδρέου ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας. «Όλα είναι ανοιχτά», απάντησε. Όταν συμπληρώθηκαν οι υπογραφές μαζί με τον κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, οποίος την επόμενη ημέρα υπουργοποιήθηκε, επισκέφτηκαν το γραφείο του κ. Έξαρχου. Ο κ. Παπαϊωάννου επί χρόνια παραμένει πιστός στον πρωθυπουργό από τότε που βρισκόταν το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση.

Πράγματι το αίτημα έγινε αμέσως δεκτό. Το αποτέλεσμα ήταν βουλευτές που φέρονταν να έχουν ήδη συγγράψει τις παραιτήσεις τους, να μην τις καταθέσουν τελικά. Αν η κα Παπανδρέου είχε ενημερώσει ή ενημερωθεί από το περιβάλλον του πρωθυπουργού και ειδικά από ανθρώπους που διατηρεί επαφές, παραμένει άγνωστο. Άγνωστο επίσης παραμένει γιατί οι έτοιμοι προς παραίτηση βουλευτές δεν προχώρησαν στην υλοποίηση της απόφασής τους.

Δύο τινά μπορεί να συνέβησαν: το έναν είναι ότι όντας πίστεψαν στην κα Παπανδρέου και περίμεναν να τεθεί θέμα ηγεσίας. Το δεύτερο είναι πως η κίνηση της κας Παπανδρέου έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο στο Μαξίμου να δράσει.

Η αλήθεια είναι πως εκείνο το μεσημέρι υπήρξε καθοριστικό για τη σύνθεση της κυβέρνησης. Επίσης καθοριστικό υπήρξε για να μην υπάρξουν νέες αλυσιδωτές πολιτικές αντιδράσεις, οι οποίες θα έφταναν ακόμα και σε εκλογές, όπου ο κ. Παπανδρέου θα τις έχανε με βεβαιότητα.

Όσον αφορά στον ανασχηματισμό και τους ανθρώπους που μπήκαν μέσα, βγήκε και σλόγκαν: «έμειναν απ’ έξω οι πραιτοριανοί και μπήκαν μέσα οι ιουλιανοί»!!!
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...