Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ληστής στη Βουπρασία: "Έκλεψα για να πληρώσω νοίκι και ΟΓΑ"


Φωτογραφία αρχείου
Απεγνωσμένος και μετανιωμένος έδειχνε μετά τη σύλληψή του ο 29χρονος που φέρεται να λήστεψε δύο φορές το «γνωστό» βενζινάδικο στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο ύψος της
Ληστής στη Βουπρασία: Νέας Μανωλάδας.
Ο δράστης ανέφερε στους αστυνομικούς πως ότι έκανε το έκανε για να εξασφαλίσει τα χρήματα που χρειαζόταν και να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr.
«Έκλεψα για να πληρώσω το νοίκι μου και τις εισφορές του ΟΓΑ» ήταν τα λόγια του νεαρού, που έδρασε μαζί με την 21χρονη Πολωνέζα που εργαζόταν στο βενζινάδικο.
Οι δύο δράστες συνελήφθησαν, το απόγευμα της Τετάρτης και για ώρες οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της προανάκρισης τους εξέταζαν για να φτάσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Βάρδας άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι των δεδομένων για να φτάσουν στην άκρη από την στιγμή που ο 29χρονος δράστης είχε συλληφθεί μια μέρα πριν για παράνομη οπλοκατοχή. Το κυνηγετικό όπλο που βρέθηκε να έχει, ταίριαζε με αυτό του ληστή στην περίπτωση της 9ης Οκτωβρίου.
Οι έρευνες που ακολούθησαν έφεραν στο φως τη δράση όχι μόνο τη δική του, αλλά και μιας 21χρονης Πολωνής που εργαζόταν στο πρατήριο. Σε εκείνη την περίπτωση μαζί φέρονται να πήγαν εκεί, ο 29χρονος κρατούσε το όπλο και η νεαρή κοπέλα ένα ξύλινο κλομπ.
Ζήτησαν από την υπάλληλο της επιχείρησης τα λεφτά και αυτή τους έδωσε μια σακούλα που όπως κατάλαβαν αργότερα περιείχε μόνο χαρτιά. Αυτό τους πείσμωσε και τους ώθησε να οργανώσουν καλύτερα δεύτερη προσπάθεια. Στις 23 Οκτωβρίου ξαναχτύπησαν. Ήταν το βράδυ που δούλευε η 21χρονη και ήξερε καλύτερα που υπάρχουν τα χρήματα σε ποια τσάντα και έτσι δεν υπήρχαν περιθώρια απώλειας…
Ο δράστης φορώντας κουκούλα μπήκε μέσα με το όπλο το χέρι, πλησίασε την υπάλληλο, ζήτησε τα χρήματα και έφυγε με μια τσάντα που περιείχε 4.300 ευρώ. Οι δυο τους συναντήθηκαν αργότερα στο σπίτι του 29χρονου, όπου έγινε και η μοιρασιά στη μέση.
Τα χρήματα που πήρε ο δράστης, την επόμενη ημέρα τα χρησιμοποίησε για να πληρώσει τις εισφορές του στον ΟΓΑ και το ενοίκιο του σπιτιού του. Όπλο, κλομπ, γάντια, κουκούλα, βρέθηκαν στις έρευνες των αστυνομικών. Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς εκκρεμούν και άλλες υποθέσεις ληστειών στο ίδιο πρατήριο.
Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται για παρασιώπηση εγκλημάτων και μια 18χρονη από τη Βουλγαρία.
Σημ. ilialive.gr: Το ρεπορτάζ καταγράφει την απόγνωση που έφτασε ο 29χρονος και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την πράξη λόγω του κινήτρου.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...