Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Είναι θέμα τιμής!

«Τρίποντο» με θέα την κορυφή θέλει ο Ολυμπιακός

Τη νίκη με την οποία θα βρεθεί ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος θέλει απόψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (19:30, Novasports 1 και σε real time από το www.sport-fm.gr). Πέρα από τους τρεις βαθμούς, σε τέτοια ματς μετράει το γόητρο και οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κερδίσουν τον «αιώνιο» αντίπαλο. Επίσης, οι Πειραιώτες θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση εν όψει του αγώνα με τη Μαρσέιγ για την 5η αγωνιστική του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αγωνιστούν χωρίς τον Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και τελικά έμεινε εκτός αποστολής.

«Σκοπός μας είναι να τους πιέσουμε και να δείξουμε ότι εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι. Θα πιέσουμε από το πρώτο λεπτό, για να τους βάλουμε γκολ. Αυτοί θέλουν μεγάλη προσοχή θέλω να τους πιέζετε από την πρώτη στιγμή, αλλά και να τους ακολουθείτε ακόμα και όταν θα συγκλίνουν. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε αυτό, επειδή έτσι δεν θα έχουν πεδίο δράσης. Πρέπει να τους νικήσουμε. Ακούσατε τι σας είπε ο πρόεδρος, ξέρετε τι θέλει ο κόσμος… Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς», είπε ο Βαλβέρδε πριν από την έναρξη της χθεσινής-τελευταίας προπόνησης πριν από το αποψινό ντέρμπι.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Μέγκιερι, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Χολέμπας. Την τριπλέτα στο κέντρο θα αποτελέσουν ο Ορμπάιθ, ο Μοντέστο και ο Μακούν. Δεξιά θα παίξει ο Φουστέρ, αριστερά ο Μιραλάς και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Τζεμπούρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοστάντσο, Μανιάτης, Μαρκάνο, Αμπντούν, Γέστε, Μόνχε και Πάντελιτς. Εκτός έμειναν – πέρα από τον Ιμπαγάσα – οι Δασκαλάκης, Ζαραδούκας, Φετφατζίδης, Ποτουρίδης, Χαβίτο, Βαλεριάνος, Παπάζογλου και Φέισα (θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για το παιχνίδι στη Γαλλία), οι οποίοι θα προπονηθούν ή θα συνεχίσουν τα προγράμματα αποκατάστασης που ακολουθούν σήμερα στις 10:30 στου Ρέντη.

Προϊστορία

Είκοσι τρεις νίκες μετράει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Α’ Εθνική. Ωστόσο, έχουν χάσει έντεκα φορές και δεκαοχτώ ματς έχουν λήξει χωρίς νικητή. Όσον αφορά τα τελευταία πέντε ματς ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» αντιπάλους, οι Πειραιώτες έχουν δύο νίκες, ισάριθμα ματς έχουν έρθει «Χ» και μία φορά έχουν χάσει.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

04-03-2007 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-1 (89' Παπαδόπουλος)
13-01-2008 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (45'+ Άντζας - 14' Εντόι)
01-03-2009 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0
29-11-2009 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0 (45΄+, 55΄ Μήτρογλου)
19-02-2011 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 (20' Μιραλάς , 91' Τζιμπούρ - 58' Λέτο)

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...