Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Πύργος: Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ - Κόβουν το ρεύμα από τη Δευτέρα (video)


Πύργος: Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ - Κόβουν το ρεύμα από τη Δευτέρα (video)Χωρίς ρεύμα κινδυνεύουν να μείνουν δεκάδες οικογένειες ακόμα και μέσα στα Χριστούγεννά, αφού είτε είναι διατεθειμένες είτε δεν έχουν τη δυνατότητα, να πληρώσουν
Πύργος: Διαμαρτυρία στη ΔΕΗ - Κόβουν το ρεύμα από τη Δευτέρα (video)το χαράτσι στα ακίνητα, μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στη ΔΕΗ Πύργου από δεκάδες πολίτες, μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, εκπροσώπους της ΕΛΜΕ και των δασκάλων.
Στην συνάντηση που είχαν με την προϊσταμένη του εμπορικού τμήματος της ΔΕΗ Πύργου, τόνισε πως το πρωί της Δευτέρας θα δοθεί εντολή στα τεχνικά συνεργεία της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα όπου δεν έχουν πληρωθεί συνολικά οι λογαριασμοί με το χαράτσι.
Εξέλιξη που προκάλεσε τη διαμαρτυρία των διαμαρτυρόμενων πολιτών, ενώ ειπώθηκε πως δεν θα γίνει διακανονισμός στους συγκεκριμένους λογαριασμούς.
Από την άλλη πλευρά η δικηγόρος του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ κατέθεσε χθες την πρώτη ομαδική αίτηση στο Ειρηνοδικείο του Πύργου, η οποία θα εκδικαστεί στις δώδεκα το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν και πάλι οι πολίτες και οι εκπρόσωποι φορέων.
Στην ΔΕΗ Πύργου, οι διαμαρτυρόμενοι μετά τη συνομιλία που είχαν με την προϊσταμένη του εμπορικού τμήματος,  κατέθεσαν το ψήφισμα των λαϊκών συνελεύσεων που έγιναν σε συνοικίες του Πύργου στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Με βάση το άρθρο 53 του ν. 4021/2011, η εταιρία σας, αναλαμβάνει την υποχρέωση να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που κάποιος πελάτης σας αρνηθεί την καταβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.
Αρνούμαστε να πληρώσουμε το αντισυνταγματικό αυτό τέλος και σας καλούμε να δεχθείτε την είσπραξη του ποσού που αφορά την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, του ΦΠΑ, των δημοτικών τελών και του τέλους της ΕΡΤ, είτε με πληρωμή σε υποκατάστημά σας, είτε σε τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε, είτε σε ταχυδρομικό γραφείο, είτε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Σε περίπτωση που δεν δεχθείτε το ανωτέρω  ποσό και κυρίως σε περίπτωση που η εταιρία σας προχωρήσει στη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, θα σας θεωρήσουμε υπεύθυνους για κάθε ζημία που θα υποστούμε εξαιτίας αυτής της αντισυμβατικής στάσης σας και επιφυλασσόμαστε να προσφύγουμε δικαστικά εναντίον σας, διεκδικώντας αποζημίωση για κάλυψη της ανωτέρω ζημίας και για ηθική βλάβη.
Σας γνωρίζουμε επίσης, ότι εκκρεμεί προσφυγή κατά του παραπάνω ειδικού τέλους ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία εκδικάζεται στις 2 Δεκεμβρίου 2011. Είναι προφανές ότι οποιαδήποτε ενέργειά σας πριν την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ είναι παράνομη και καταχρηστική».
Δείτε το ρεπορτάζ του Cosmos TV για το θέμα.

Video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...