Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Φέρτε πίσω τα… κλεμμένα!

Οι πολεμικές αποζημιώσεις δεν είναι το μόνο που χρωστούν Γερμανοί σε Έλληνες!

Ίσως χρωστούν πλέον και… έναν πόντο στο Champions League!

Ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά στην έδρα της Ντόρτμουντ, έψαξε μεθοδικά (αλλά όχι δυναμικά) απάντηση στο γκολ του Γκρόσγκροϊτς και δικαιούται να λέει πως ενδεχομένως θα ‘φευγε με κάτι καλύτερο απ’ το 1-0, αν του δινόταν καθαρό πέναλτι στο 45’!

Κακά νέα κι απ’ το «Emirates» για τους «ερυθρόλευκους» (0-0 η Άρσεναλ με τη Μαρσέιγ) έκαναν μοναδικό ευχάριστο της βραδιάς το ότι κράτησαν το προβάδισμα, σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Ντόρτμουντ.

Πώς έπαιξε

Μια έκπληξη (όχι για την απόφαση, αλλά για το παιχνίδι που επιλέχθηκε να ληφθεί) επεφύλαξε στην ενδεκάδα ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος, λοιπόν, αφουγκράστηκε τη… λαϊκή κατακραυγή και αντικατέστησε τον Κοστάντσο με τον Μέγερι. Αποφάσισε, δε, να μην ξεκινήσει τον Μακούν και να επαναφέρει αντ’ αυτού τον Φέισα.

Έτσι, το 4-3-3 του Ολυμπιακού διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Μέγερι και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Μοντέστο. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ βρέθηκε ο Ορμπάιθ, μπροστά του οι Φέισα-Ιμπαγάσα και στην επίθεση οι Χολέμπας (αριστερά), Μιραλάς (δεξιά) και Τζεμπούρ (κορυφή).



Αν ξεκινούσε απ’ το 7’…

Το μεγαλύτερο κλισέ (ακόμα κι απ’ το «νόμο του ποδοσφαίρου») λέει πως σε δύσκολες έδρες «πρέπει να προσέξεις το ‘κοσάλεπτο». Δυστυχώς ο Ολυμπιακός επέλεξε… σήμερα να μην ακολουθήσει την πεπατημένη. Η ομάδα του Βαλβέρδε επέτρεψε στους Γερμανούς να της κάνουν εκείνο για το οποίο η ίδια φημίζεται στο Καραϊσκάκη (ντου απ’ την αρχή). Και το πλήρωσε. Όχι σε πρώτο χρόνο (με το σουτ του Πέρισιτς). Αλλά σε δεύτερο (μ’ εκείνο του Γκρόσγκροϊτς που του αφέθηκε όλη η άνεση να καρφωθεί στη γωνία).

Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός δεν χρειάστηκε χρόνο για να συνέλθει. Να αισθανθεί ασφάλεια με τον Μέγερι και ν’ απειλήσει με τον Μιραλάς. Να πάρει σταδιακά το κέντρο με τον ανεβασμένο Ορμπάιθ. Να χάσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς (με προβολή του Μοντέστο «στα πουλιά»). Και να διαμαρτυρηθεί δίκαια ότι θα ‘πρεπε να πάει ισόπαλος στο ημίχρονο, αν ο διαιτητής έβλεπε τον Χούμελς να ταπώνει (οι μπασκετικοί θα το ‘λεγαν «αλλοιώνει») την κεφαλιά του Μέλμπεργκ.

Όρθιος, αλλά… ακίνδυνος

Επιστρέφοντας από τ’ αποδυτήρια, ο Ολυμπιακός φρόντισε να μην ξεχάσει σ’ αυτά τον βελτιωμένο… εαυτό του. Την ίδια ώρα, ο Βαλβέρδε φρόντισε να μην ξεχάσει για το τέλος τις αλλαγές του (Μακούν αντί Φέισα κι έπειτα Αμπντούν αντί Μαρκάνο). Μπορεί, λοιπόν, ενδιάμεσα να είδε «τον χάρο με τα μάτια του» (όταν το δοκάρι δεν επέτρεψε στον Λεβαντόφσκι να εξαργυρώσει την «όμα» του Χολέμπας), αλλά είδε επίσης την ομάδα του να στέκεται όχι σαν χειρότερη απ' τον ανώτερο ποιοτικά αντίπαλο στο γήπεδο.

Και όσο ο εκνευρισμός της Ντόρτμουντ το επιβεβαίωνε αυτό, άλλο τόσο φανερή γινόταν η πρόθεσή της (με την πάροδο του χρόνου) να προστατέψει το σκορ. Και αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός δεν τη δυσκόλεψε πολύ σ’ αυτή την προσπάθεια (ούτε μετά την είσοδο του Πάντελιτς έφτιαξε καλές ευκαιρίες). Την έκανε, ωστόσο, (ειδικά με την άστοχη κεφαλιά του Μέλμπεργκ στις καθυστερήσεις) να αισθανθεί ανακουφισμένη στο τέλος που πήρε το πρώτο τρίποντο στο φετινό Champions League.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα απ' το www.sport-fm.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...