Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Πύργος: Στο αυτόφωρο 17χρονος για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό


sillipsi_anilikos

Τον πέταξε τη νύχτα στο σχολείο του – Μικρές υλικές ζημιές

«Βόμβα» στο σχολείο του έβαλε ως «παιχνίδι» ένας μαθητής της Γ’ Λυκείου στην περιοχή του Πύργου, χθές το βράδυ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 17χρονος δημιούργησε τον εκρηκτικό μηχανισμό και τον πέταξε μέσα σε μια τάξη, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Το πρωί της Τετάρτης, ο διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε για το γεγονός και προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία κατά αγνώστων. Ωστόσο κατά τη διάρκεια των ερευνών της Ασφάλειας στο σχολείο, ο νεαρός πανικοβλήθηκε και μόνος του ανέφερε στο διευθυντή του σχολείου πως αυτός ήταν ο δράστης της πράξης αυτής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο νεαρός μαθητής, αξιοποιώντας πληροφορίες από το διαδίκτυο, κατασκεύασε ένα πρόχειρο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, χρησιμοποιώντας ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι νερού, βενζίνη, αμμωνία και μια κροτίδα, που στερέωσε με ταινία και αφού την πυροδότησε, πέταξε τον εκρηκτικό μηχανισμό το βράδυ, από ανοικτό παράθυρο σε ισόγεια αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου του με αποτέλεσμα το κάψιμο μιας καρέκλας και την πρόκληση μικρών φθορών στους τοίχους και στο πάτωμα.

Ο μαθητής κρατείται και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ηλείας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που περιλαμβάνει τα αδικήματα του εμπρησμού, της έκρηξης, της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και των παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.
 ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...