Ηλεία: Συμμετέχουν και οι αγρότες στην γενική απεργία της 6ης Νοεμβρίου


agrotis

"Βράζουν" τα χωριά 

Μεγάλη συμμετοχή στη σύσκεψη της ΟΑΣΗ  στο Χειμαδιό για ΦΠΑ, τιμές, και φορολογία
Πάνω από εκατό άτομα στην πλειοψηφία τους αγρότες, παρακολούθησαν το βράδυ της Δευτέρας και συμμετείχαν ενεργά με δικές τους παρατηρήσεις και προτάσεις, στην σύσκεψη που προγραμματίστηκε από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, στο Χειμαδιό.
Από την πλευρά της διοίκησης ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος ,ενημέρωσε για τα θέματα που αποτελούν σήμερα την αιχμή των κινητοποιήσεων που προετοιμάζουν σε πανελλαδικό επίπεδο οι αγρότες με πρώτη την συμμετοχή τους στη γενική απεργία της 6ης Νοεμβρίου.

Η μη απόδοση του ΦΠΑ, ο φόρος στα αγροτεμάχια, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τα όσα προβλέπονται για κάθε ένα προιόν ξεχωριστά έγιναν αντικείμενο εκτενούς συζήτησης ενώ οι αγρότες από την δική τους πλευρά έθεσαν θέματα προστασίας των τιμών των αγροτικών προϊόντων και στήριξης του εισοδήματός τους, μείωσης του κόστους παραγωγής ώστε να μπορέσουν να παραμείνουν στην καλλιέργεια της γης.

Κοροϊδία και από την ΕΑΣ  με τη σταφίδα
Στην σύσκεψη όπως μας ανέφερε και το μέλος του Δ. Σ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας Θαν. Βομπίρης, έγινε και καταγγελία για τους χειρισμούς της ΕΑΣ Ηλείας –Ολυμπίας σε σχέση με την τιμή διάθεσης της κορινθιακής σταφίδας φέτος.

«Η καθυστέρηση ανακοίνωσης της τιμής συγκέντρωσης από την ΣΚΟΣ αλλά και το ύψος της τιμής που τελικά ανακοινώθηκε, άφησαν τους σταφιδοπαραγωγούς ακάλυπτους, έρμαιο στα χέρια κάθε έμπορα. Οι παραγωγοί , όπως όλος ο κόσμος, είναι στριμωγμένοι οικονομικά, κοιτάζουν πως θα δώσουν άμεσα το προϊόν τους ώστε να εισπράξουν και τελικά, είναι ευνόητο ότι πάνω στην ανάγκη τους καθώς δεν υπάρχει ελάχιστη εγγυημένη τιμή θα τους εκμεταλλευτούν.

Πολλοί έχουν δώσει το προϊόν τους σε τιμή 1,20 ευρώ το κιλό και ακόμα περιμένουν να πληρωθούν. Έρχεται και η συνεταιριστική τους υποτίθεται οργάνωση που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως οι έμποροι και προσφέρει 1,25 ευρώ χωρίς όμως να πληρώνει και αυτή τους παραγωγούς. Στις αποθήκες της ΕΑΣ Ηλείας –Ολυμπίας, όπως μας καταγγέλλουν οι παραγωγοί, συνεχίζει ο κ Βομπίρης, τους έδιναν επιταγές 80 ημερών ( !) αντί του ενός μήνα όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Πολλοί, απογοητευμένοι πήραν την σταφίδας του πίσω και έφυγαν».

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χ. Γιαννόπουλος μας είπε ότι πράγματι οι αγρότες έχουν απομείνει να δίνουν αγώνα για την θρέψη του λαού μόνοι τους, χωρίς καμιά προστασία, έρμαια  των εμπόρων και των «κανονιών» που σκαν συνεχώς στα χωριά.
 εφημερίδα Πρωινή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ