Ξεσπαθώνουν οι ψαράδες στο Κοτύχι
Γη/περιβάλλον ( 11/10/2010 22:22 )
Ξεσπαθώνουν οι ψαράδες στο Κοτύχι
Οι ψαράδες του Κοτυχίου ζητούν μέτρα σωτηρίας της λιμνοθάλασσας.
Εγκαταλελειμμένη στην τύχη τους καταγγέλλουν ότι έχει αφεθεί η λιμνοθάλασσα Κοτυχίου ψαράδες της ευρύτερης περιοχής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της, το οποίο περιγράφουν ως δυσοίωνο.
Σήμερα το μεσημέρι ομάδα αλιέων έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λιμνοθάλασσα καταγγέλλοντας την έλλειψη υποδομών για την ενίσχυση της προστασίας της.

Οι ψαράδες διαμαρτύρονται ότι δεν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που έχουν προκληθεί στο βόρειο τμήμα της λιμνοθάλασσας τον περασμένο χειμώνα λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών παρόλο που έχουν επισημάνει το πρόβλημα στους αρμόδιους φορείς.

Εξαιτίας της κατάστασης αυτής οι αλιείς φοβούνται ότι υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης νέων πλημμύρων στους χώρους γύρω από τη λιμνοθάλασσα.

Ο διαχειριστής της εταιρείας Γ. Κράγκαρης τονίζει: «Η λιμνοθάλασσα κινδυνεύει άμεσα με ολοκληρωτική καταστροφή εξαιτίας της σοβαρής έλλειψης τεχνικών έργων υποδομής και της ζημιάς που προκλήθηκε στις 2-1-2010 στο βόρειο τμήμα όπου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων διαβρώθηκε η νησίδα με αποτέλεσμα η θάλασσα να εισβάλει μέσα στην λιμνοθάλασσα.

Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα την βοήθεια των αρμόδιων (Κτηματικής Υπηρεσίας, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα το πρόβλημα παραμένει άλυτο…»

Ο Α. Μονόλιθος, μέλος του αλιευτικού συνεταιρισμού και του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης, αναφέρει: «Θέλουμε από την Πολιτεία το αυτονόητο! Να προστατεύσει την λιμνοθάλασσα Κοτυχίου και να σκύψει το κεφάλι πάνω στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει. Οι εργαζόμενοι εδώ αγαπούν τη δουλειά τους και κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν αυτό το οικοσύστημα. Όμως δεν αρκεί! Απαιτείται η παρέμβαση των αρμοδίων τώρα…».
HΛΕΙΑ ΤΩΡΑ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ