«Προσέχω στο δρόμο, κερδίζω στη ζωή»…


trox-am_1Ξεκίνησαν χθες το πρωί οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας για μαθητές,  που διοργανώνει μέχρι την  Παρασκευή το Τμήμα Τροχαίας Αμαλιάδας,  στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.
Από χθες, πραγματοποιούνται  μαθήματα με ομιλίες, προβολή ενημερωτικού φιλμ, συζήτηση με μαθητές και εκπαιδευτικούς, διανομή φυλλαδίων με συμβουλές και οδηγίες για την κυκλοφοριακή αγωγή των μαθητών και παρουσίαση των τεχνικών μέσων που χρησιμοποιεί η Τροχαία για τους ελέγχους.

Με την έναρξη των εκδηλώσεων, χαιρετισμό απηύθυνε ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αμαλιάδας Γιώργος Τσεριώνης, ενώ τον χώρο επισκέφθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Αριστείδης Μαρτζάκλης. Ο κ. Τσεριώνης σε δήλωσή του επεσήμανε τα εξής: «Μην αφήνεις τη ζωή σου στην τύχη της.
Σημαντικός παράγοντας είναι το μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο του κάθε πολίτη. Σημαντικό ρόλο, επίσης, παίζει η πρόληψη, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσω της κυκλοφοριακής αγωγής και ιδιαίτερα από τις μικρές ηλικίες, όπως έχουν δείξει και οι στατιστικές μελέτες σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης όπου το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία είναι υποχρεωτικό, ως θεωρητική διδασκαλία, σε συνδυασμό με την λειτουργία των κυκλοφοριακών πάρκων, όπου γίνεται εξάσκηση των μαθητών, ώστε μεγαλώνοντας να είναι έτοιμοι να οδηγήσουν κάθε όχημα, γνωρίζοντας τις διατάξεις του ΚΟΚ και τηρώντας αυτές κατά την οδήγηση.

Αυτά και μόνο, έχουν ως αποτέλεσμα, διαχρονικά στις χώρες αυτές, την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Με αφορμή την διοργάνωση της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, θέλω ευχαριστήσω για την διάθεση της αίθουσας και την ευγενική χορηγία των φυλλαδίων τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας και τον πρόεδρό του κ. Παπαδάτο, καθώς και τον ΠΙΚ Κινινή για την ευγενική χορηγία των αναμνηστικών δώρων, που θα δίνονται στους μαθητές».
 Συντάκτης Παναγιώτης Πεντάζος
ΠΡΩΤΗ ΗΛΕΙΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ