Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Λένε «όχι» στο ξεπούλημα του τρένου


Λένε «όχι» στο ξεπούλημα του τρένου
Νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινούν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι στην Πελοπόννησο αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί μεγάλο μέρος του δικτύου.
Σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Πύργου οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Σιδηροδρόμων Πελοποννήσου Αντώνη Πετράκο για την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και την εκχώρηση των  «φιλέτων» από την περιουσία του. Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη κινητοποίηση ενώ θα ακολουθήσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές πανσιδηροδρομικές απεργίες, οι ημερομηνίες των οποίων θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του σιδηροδρόμου που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή το Υπουργείο Υποδομών, μεταφέρει τα βάρη του ΟΣΕ στο δημόσιο ταμείο και βάζει το «μαχαίρι» στον λαιμό των εργαζομένων που καλούνται να απαντήσουν στο δίλημμα: «ή φεύγετε, ή μένετε και τα χάνετε όλα».

Μεταξύ των άλλων, με το νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για τα παρακάτω:

•    Η γραμμή Πάτρα – Πύργος - Καλαμάτα θεωρείται ένα από τα «φιλέτα» του δικτύου που σημαίνει ότι  μπαίνει στη λίστα ως υποψήφια για να δοθεί σε ιδιώτη.
•    Το ίδιο ισχύει και για τη γραμμή Κιάτο – Κόρινθος – Ναύπλιο – Τρίπολη – Καλαμάτα.
•    Το τμήμα  Πάτρα - Κιάτο είναι γραμμή που ανακατασκευάζεται και εξετάζεται η παραμονή της στο βασικό δίκτυο, για εθνικούς λόγους.
•    Το τμήμα από Τρίπολη μέχρι Καλαμάτα είναι κλειστό από το 2002 και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποια τύχη θα έχει.
•    Στην υπόλοιπη Ελλάδα «φιλέτα» θεωρούνται οι γραμμές Κόρινθος – Αθήνα – Χαλκίδα – Λαμία – Λάρισα – Κατερίνη – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη.
•     Στο βασικό δίκτυο παραμένει η γραμμή Θεσσαλονίκη – Κιλκίς - Σέρρες- Δράμα – Ξάνθη – Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη - Έβρος
•    «Άγονες γραμμές», οι οποίες μόνο αν επιδοτηθούν θα συνεχίσουν να εκτελούν δρομολόγια, θεωρούνται τα τμήματα Λάρισα – Βόλος – Παλαιοφάρσαλα - Καλαμπάκα καθώς και Βέροια – Κοζάνη - Φλώρινα.


Οι περικοπές στα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν από  τα τμήματα του δικτύου με χαμηλή επιβατική κίνηση.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...