"Εξοργισμένοι οι αγρότες της Ηλείας"


\"Εξοργισμένοι οι αγρότες της Ηλείας\"
"Ξεσπαθώνει" ο αρμόδιος αντινομάρχης για τα αγροτικά θέματα Νίκος Μιχαλόπουλος.
Εξοργισμένοι και απογοητευμένοι από τις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις και οι ανέξοδες υποσχέσεις της Πολιτείας είναι οι Ηλείοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Αυτό επισημαίνει σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...
...Κώστα Σκανδαλίδη, στους υφυπουργούς Γιάννη Κουτσούκο και Μιλένα Αποστολάκη καθώς και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ ,ο αντινομάρχης Ηλείας Νίκος Μιχαλόπουλος.

Όπως τονίζει, τα προβλήματα  των αγροτών είναι πολλά και για την επίλυσή τους απαιτούνται γενναίες  πολιτικές αποφάσεις. «Χτυπήστε την γραφειοκρατία, ασχοληθείτε σοβαρά και με την Ηλεία!» λέει χαρακτηριστικά και επισημαίνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά προβλήματα που χρήζουν  άμεσης παρέμβασης:

1) Δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει την ερχόμενη αρδευτική περίοδο το αρδευτικό δίκτυο του Νομού μας, είτε λόγω παλαιότητας, είτε λόγω άλλων λειτουργικών προβλημάτων, αν δεν φροντίσετε από τώρα να εξευρεθούν άμεσα εθνικοί πόροι για το Ταμείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών σε εγγειοβελτιωτικά έργα, και αν δεν προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του δικτύου

2) Δεν μπορεί να έχουν περάσει τρία χρόνια από την καταστροφή του 2007 και  ακόμα να μην μπορούν οι πληγέντες να πάρουν τις αποζημιώσεις τους.

3) Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που έπρεπε να έχει βρει τη λύση του είναι η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης και νομιμοποίησης των κτηνοτροφικών υποδομών. Πολλοί κτηνοτρόφοι που έχουν ενταχθεί σε σχέδια βελτίωσης, νέοι αγρότες που περιμένουν να πάρουν την 2η δόση, πυρόπληκτοι που παλεύουν τουλάχιστον δύο χρόνια να πάρουν την άδεια λειτουργίας καθώς και πολλές άλλες περιπτώσεις με αποτέλεσμα να  οδηγούνται στην καταστροφή.

4) Παρά το μεγάλο χρέος που κληρονόμησε η νέα διοίκηση του ΕΛΓΑ (3,8 δις ευρώ), αποζημιώσεις για ζημιές που προέρχονται από έντομα καραντίνας (π.χ tuta  absoluta στη τομάτα, βακτήριο στη πατάτα κλπ)  δεν είναι δυνατόν να μην προβλέπονται σε έναν σύγχρονο κανονισμό λειτουργίας του ΕΛΓΑ.

5) Δεν μπορεί ακόμα να μην έχουν  πληρωθεί οι εσπεριδοκαλλιεργητές του Νομού Ηλείας από το 2008  λόγω ελλιπούς στελέχωσης των Περιφερειακών Γραφείων, ούτε είναι δίκαιο  να πληρώνουν τα λάθη της ψηφιοποίησης για τα πορτοκάλια της χυμοποίησης και κανείς να μην ενημερώνει τους παραγωγούς για το τι μέλλει γενέσθαι.

6) Από το 2006 τρεις ομάδες ελαιοπαραγωγών  του Νομού (περίπου 150 μέλη με 3.500 στρέμματα ελιές) δεν έχουν πληρωθεί  ακόμα το ποιοτικό παρακράτημα, δηλαδή χρήματα που έχουν κρατηθεί από τις επιδοτήσεις όλων των παραγωγών και τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχουν στα Ταμεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού ακόμα δεν έχουν δοθεί στους ανθρώπους που έκαναν το λάθος να πιστέψουν ότι το Υ.Α.Α.  στηρίζει την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων τους.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ