Χωρίς υλικά τα νοσοκομεία

«Στοπ» στην τροφοδοσία των δημόσιων νοσοκομείων με υγειονομικά και ιατρικά υλικά έβαλαν οι προμηθευτές.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών (ΣΕΠ) Επιστημών και Υγείας καθώς και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ) σταμάτησαν την προμήθεια επί πιστώσει του υγειονομικού και ιατροτεχνολογικού υλικού προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ με αίτημά τους την αποπληρωμή των 2,6 δισ. ευρώ που τους οφείλονται τα τελευταία πέντε χρόνια.
Επιπλέον, ο ΠΑΣΥΠΟΥ προχωρά στην απόσυρση του στοκ (παρακαταθηκών) που υπάρχουν στις αποθήκες, γεγονός που προκαλεί «έμφραγμα» στα χειρουργεία.
Είναι ενδεικτικό έγγραφο που απέστειλε  προς τον διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΠΟΥ κ. Διονύσιος Σαργέντης, με το οποίο τον  ενημερώνει ότι πρόκειται να αποσύρουν τις παρακαταθήκες των υλικών από το νοσοκομείο. «Σας παρακαλούμε εγκαίρως να μην προγραμματίσετε χειρουργεία για αύριο (σήμερα) και τις επόμενες μέρες», αναφέρεται στην επιστολή.
Σημειώνεται ότι ο ΣΕΠ Επιστημών και Υγείας έχει 189 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ΕΣΥ προμηθεύοντας με υλικά πάσης φύσεως, από γάντια μέχρι στεντ, τα νοσοκομεία της χώρας. Στον ΠΑΣΥΠΟΥ εντάσσονται 75 εταιρίες πώλησης ορθοπεδικών ειδών.
Αύξηση στα αντίγραφα φάρμακα
Τα γενόσημα (αντίγραφα) φάρμακα καθώς και τα νοσοκομειακά χρέη μονοπώλησαν τη συνάντηση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) το απόγευμα της Δευτέρας. Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι το φάρμακο αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην κυβερνητική πολιτική. Τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι τα γενόσημα φάρμακα να επιτύχουν να καλύψουν το 30% της συνολικής κατανάλωσης φαρμάκων στη χώρα μας από το 10% που είναι σήμερα, ενώ παρέθεσε και αντίστοιχα ποσοστά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως πχ από τη Γερμανία όπου η αντίστοιχη κάλυψη αγγίζει το 50%.
Σε ό,τι αφορά τα χρέη, ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών θα αναζητηθεί άμεσα λύση ώστε να καταβάλλονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα χρήματα που οφείλονται στους προμηθευτές.

Από την πλευρά τους,  οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση τονίζοντας ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουν με λεπτομέρειες τις απόψεις τους στον υπουργό Υγείας.
 
protothema

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ