Μεταφορά αφρικάνικης σκόνης & ζέστη

Μεταφορά αφρικάνικης σκόνης & ζέστη
Φώτο αρχείου
Σημαντική μεταφορά αφρικάνικης σκόνης, ισχυρούς νότιους ανέμους που θα ανεβάσουν την θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα περιμένουμε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου. 
Ήδη από την Τρίτη παρατηρείται σημαντική άνοδος με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν τους 28 βαθμούς Κελσίου στην Ηλεία.
Λόγω της σημαντικής μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και οι βροχές που θα σημειωθούν κυρίως μετά το μεσημέρι θα έχουν τη μορφή λασποβροχών.

Παρά την συννεφιά, την σκόνη και τις τοπικές βροχές οι νοτιάδες που θα πνέουν ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί -7 μποφόρ- θα ανεβάσουν τον υδράργυρο σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα των 30 βαθμών Κελσίου το μεσημέρι της Τετάρτης. Αν οι νεφώσεις το επιτρέψουν ενδεχομένως η θερμοκρασία να ξεπεράσει το φράγμα των 30 βαθμών.

Λόγω της παρουσίας αυξημένου νέφους στην ατμόσφαιρα από την μεταφορά σκόνης καλό θα είναι άτομα που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα, να παραμείνουν σε καλά αεριζόμενους χώρους και να αποφύγουν την έντονη σωματική δραστηριότητα.

ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ