Λίμνες τα χωράφια στο Βαρθολομιό


Λίμνες τα χωράφια στο Βαρθολομιό
Η φωτογραφία με τα πλημμυρισμένα χωράφια στην περιοχή του Βαρθολομιού είναι χαρακτηριστική για το μέγεθος της καταστροφής...
Μεγαλύτερη απ’ ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί φαίνεται πως είναι η ζημιά στις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής Βαρθολομιού από τη σφοδρή καταιγίδα που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες.
Όπως δήλωσε στο ΗΤ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου και του Συνεταιρισμού Βαρθολομιού κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, η έντονη βροχόπτωση έσκαψε στην κυριολεξία το έδαφος, ιδίως στην περιοχή κοντά στις Θίνες, όπου η γη είναι αμμώδης, και έβγαλε στην επιφάνεια τους καρπούς της πατάτας! «Αυτή την εποχή ο καρπός της πατάτας είναι αδύναμος και μικρός, ίσα με ένα καρύδι, δεν έχει δέσει καλά – καλά. Αυτοί οι καρποί τώρα βρίσκονται στοναέρα, πράγμα που σημαίνει ότι η πατάτα τελείωσε», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Γεωπόνος από την διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας πήγε το μεσημέρι στις πληγείσες καλλιέργειες και έκανε μια πρώτη αυτοψία.

Οι αγρότες έκαναν τη σχετική ενημέρωση και προς τον ΕΛΓΑ, κλιμάκιο του οποίου αναμένεται αύριο το πρωί στο Βαρθολομιό προκειμένου να πραγματοποιήσει επισημάνσεις στις καλλιέργειες. Εκτός από τις πατάτες η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και σε θερμοκήπια καθώς και σε άλλες ακάλυπτες καλλιέργειες κηπευτικών.

Στο μεταξύ, αρκετά μαγαζιά στην αγορά του Βαρθολομιού πλημμύρισαν και οι ιδιοκτήτες τους βρήκαν τα νερά το πρωί όταν πήγαν να ανοίξουν. Ωστόσο τα φαινόμενα στην πόλη φαίνεται ότι ήταν κάπως πιο ήπια αφού δεν χρειάστηκε σε καμία περίπτωση η επέμβαση της πυροσβεστικής για άντληση υδάτων.
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ