Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Η επιδημία ΙΛΑΡΑΣ στη Βουλγαρία πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας

Καμπανάκι για αύξηση κρουσμάτων ιλαράς  Σε επιφυλακή παραμένουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς από την αρχή του χρόνου καταγράφονται αυξημένα κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα. Από τα τέλη Ιανουαρίου 2010 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2010 έχουν δηλωθεί συνολικά 148 κρούσματα ιλαράς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα περισσότερα κρούσματα αφορούν σε άτομα βουλγαρικής υπηκοότητας (ως γνωστόν, στη Βουλγαρία υπάρχει επιδημία ιλαράς σε εξέλιξη από τον Απρίλιο του 2009) και σε Έλληνες αθίγγανους. Ωστόσο, 52  Έλληνες έχουν εμφανίσει τη νόσο, ανάμεσά τους και 8 επαγγελματίες υγείας.
Από τα 147 κρούσματα με γνωστό ιστορικό νόσου, τα 105 είχαν νοσηλευθεί, ενώ οι περισσότερες περιπτώσεις καταγράφηκαν τον περασμένο Ιούνιο.
Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι από τα 148 δηλωθέντα κρούσματα ιλαράς, τα 90 περιστατικά αφορούσαν σε παιδιά ηλικίας 0-14 ετών με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στις ηλικίες 1-4 ετών.
Πηγή: healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...