Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Νίκος Παπανδρέου: Ετοιμάζει ταινία για τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη

Νίκος Παπανδρέου: Ετοιμάζει ταινία για τη ζωή του Μίκη ΘεοδωράκηΟ αδελφός του πρωθυπουργού και επιτυχημένος συγγραφέας Νίκος Παπανδρέου ετοιμάζει ταινία με τη ζωή του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη.

Ο κ. Παπανδρέου που έδωσε άριστα δείγματα γραφής στην ταινία της Όλγας Μαλέα με τίτλο «Πρώτη φορά νονός», που ήταν βασισμένη σε δικό του σενάριο, ετοιμάζει πυρετωδώς το σενάριο για τη ζωή του εθνικού μας συνθέτη, με τον προσωρινό τίτλο «Η ζωή σε νότες». Σκηνοθέτης δεν έχει ακόμη βρεθεί.

Είναι όμως σίγουρο ότι όλοι οι αξιόλογοι κινηματογραφιστές θα θελήσουν να αναλάβουν το φιλόδοξο αυτό έργο, που μπορεί να τύχει ιδιαίτερης επιτυχίας και στο εξωτερικό, αφού ο Θεοδωράκης είναι πασίγνωστος και πολύ αγαπητός ανά τον κόσμο.

Για τις ανάγκες της συγγραφής ο Νίκος Παπανδρέου επισκέπτεται τον συνθέτη και μουσουργό σχεδόν σε καθημερινή βάση- στο σπίτι του κοντά στην Ακρόπολη.

Σε αυτά τα ραντεβού είναι παρούσα και η κόρη του Μίκη, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Ο Νίκος Παπανδρέου συνάντησε τον Μίκη Θεοδωράκη μόλις μπήκε στην εφηβεία και η συγγραφή αυτού του σεναρίου ήταν ένα όνειρο ζωής.

«Γνώρισα το Μίκη στο Παρίσι το 1969, όταν ήμουν δεκατριών ετών, και βρέθηκα χρόνια αργότερα στο γραφείο του συζητώντας μαζί του ώρες ολόκληρες. Είναι ένα είδος δικαίωσης να βρίσκεις δημιουργία μέσα από τη ζωή που σου έλαχε» έχει πει ο κ. Παπανδρέου.

gossip-tv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...