Κλείνει το Ρίο – Αντίρριο

http://www.newsbomb.gr/images/sized/images/sized/articles/rio_antirrio-425x288.jpg
Κινητοποίηση στα διόδια της γέφυρας στο Ρίο – Αντίρριο
διοργανώνεται αύριο στις 11:00 από επιτροπές πολιτών που διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές διέλευσης. Στόχος είναι να γίνει ευρύτερα γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής με το υψηλό αντίτιμο που καλούνται να καταβάλλουν για να περάσουν από την Πελοπόννησο στην Στερεά Ελλάδα ή το ανάποδο. Στο πλαίσιο αυτό και για λίγα λεπτά η γέφυρα θα κλείσει.
Η «Πρωτοβουλία Πολιτών Δυτικής Ελλάδας για μια Γέφυρα που Ενώνει» και οι «Επιτροπές Ακρίβεια STOP»

 έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία της κινητοποίησης, που ήδη έχει αποκτήσει χαρακτήρα μαζικής αντίδρασης απλών πολιτών και από τις δύο πλευρές της γέφυρας.
Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι παραπάνω ομάδες πολιτών αναφέρουν: «Υποτίθεται ότι η γέφυρα κατασκευάστηκε για να ενώνει και να διευκολύνει τις μετακινήσεις πολιτών, καθώς και τη διακίνηση εμπορευμάτων. Ωστόσο, με τις τιμές που επικρατούν οι μετακινήσεις τείνουν να γίνουν απαγορευτικές.»
Την ίδια στιγμή η Ολυμπία Οδός ΑΕ έχει καταθέσει μήνυση σε 25 πολίτες για αντίστοιχη κινητοποίηση στο παρελθόν. Το κίνημα πολιτών διεκδικεί να μειωθεί η τιμή της απλής διέλευσης από τα 12,20 στα 6 ευρώ, να αυξηθεί ο χρόνος για τη διέλευση με επιστροφή από 2 ώρες σε 8 με κάρτα των 10 ευρώ, να βγει κάρτα μηνιαίων απεριόριστων διαδρομών στην τιμή των 50 ευρώ, να μειωθούν κατά 50% οι τιμές για τις διελεύσεις οχημάτων επαγγελματικής χρήσης.

newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ