Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Στις 15 Δεκεμβρίου 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ



Επίσης, η ΓΣΕΕ απαιτεί τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις.

Στις 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιθεί 24ωρη Γενική Απεργία και συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως, σύμφωνα με απόφαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί, από την εφαρμογή των σκληρών και άδικων μέτρων του μνημονίου της Τρόικας και της κυβερνητικής πολιτικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις διεκδικήσεις της Συνομοσπονδίας και ως απάντηση στο μνημόνιο είναι ένα μνημόνιο κοινωνικής και εργασιακής προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η ΓΣΕΕ, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε σκέψη για νέα μέτρα λιτότητας και φοροεπιδρομής κατά μισθωτών και συνταξιούχων με το νέο προϋπολογισμό έτους 2011 και απαιτεί να πληρώσουν οι "έχοντες και οι κατέχοντες".

Επίσης, η ΓΣΕΕ απαιτεί τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία λαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις, μέτρα για την προστασία της απασχόλησης, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού, καθώς και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του. Ακόμη, απαιτεί την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης, με προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους, και την εφαρμογή ενός μείγματος οικονομικής πολιτικής, που θα ενισχύει τα εισοδήματα, την ανάπτυξη και την έξοδο από τις δαγκάνες του μνημονίου.

Στην ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα όρια άντοχής τους και δεν πρόκειται να δεχθούν νέες περικοπές, καθώς και την υποταγή των κλαδικών συμβάσεων στις επιχειρησιακές, και και τη συνέχιση των εργοδοτικών αυθαιρεσιών. Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους πολίτες να συστρατευθούν με τα Συνδικάτα για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.
NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...