Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε ακίνητα για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί σε ακίνητα για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων προχωρεί το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εισπράξει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των 90 μεγαλύτερων οφειλετών, που φθάνουν τα 35,9 εκατομμύρια ευρώ. «»
Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία για τις ενέργειες που έχουν γίνει στις υποθέσεις αυτές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, ενώ αρκετοί από τους οφειλέτες αυτούς έσπευσαν να ρυθμίσουν το χρέος τους.

Ειδικότερα, από τις διασταυρώσεις που είχαν γίνει είχαν εντοπιστεί 90 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 35,9 εκατομμυρίων με οφειλή άνω των 200.000 έκαστος και με ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 176,5 εκατομμυρίων.
Στους οφειλέτες αυτούς είχαν σταλεί επιστολές-προσκλήσεις για εξόφληση των οφειλών τους μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής κινήθηκαν διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.

Τα αποτελέσματα της δράσης όπως διαμορφώθηκαν μέχρι τις 5 Οκτωβρίου και τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο είναι τα ακόλουθα:

-14 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 9,1 εκατ. ευρώ είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους και κατέβαλαν έναντι αυτών 785 χιλ. ευρώ

- για 12 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 4,2 εκατ. ευρώ υπήρχε δικαστική αναστολή είσπραξης

-για 25 οφειλέτες με συνολικές οφειλές 9,1 εκατ. ευρώ δρομολογήθηκαν νέες κατασχέσεις

-δύο οφειλέτες με συνολικές οφειλές 586 χιλ. ρύθμισαν τις οφειλές τους μετά την επίδοση κατασχετήριας έκθεσης και κατέβαλαν έναντι αυτών 28 χιλ. ευρώ

-για τέσσερις οφειλέτες με συνολικές οφειλές 2,3 εκατ.  ευρώ ολοκληρώθηκαν ήδη δρομολογημένες κατασχέσεις

- για πέντε οφειλέτες εκδόθηκαν προγράμματα πλειστηριασμού,

-για δέκα οφειλέτες αναμένεται η έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού

Το Υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοίνωσε, θα ολοκληρώσει συστηματικά όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, συμπεριλαμβανόμενου και του πλειστηριασμού, για να επιτευχθεί η είσπραξη των απαιτήσεων του Δημοσίου από τους οφειλέτες αυτούς.
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...