Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ένα δώρο ζωής για την κοινωνία της Ωλένης


Ένα δώρο ζωής για την κοινωνία της Ωλένης
Αύριο Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 12:00 μ.μ. εγκαινιάζεται το Αυστραλιανό Αθλητικό Κέντρο Ωλένης η ανέγερση και ο εξοπλισμός του οποίου πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση της...
...Κυβέρνησης της Αυστραλίας, του Hellenic Club of Canberra και του Ερυθρού Σταυρού της Αυστραλίας. Ήταν μια συμβολή για την αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, με τη διαμεσολάβηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και σε συνεργασία με τον δήμο.

Το εύρος της περιβαλλοντικής καταστροφής των πυρκαγιών του 2007 ευαισθητοποίησε την τοπική, αλλά και τη διεθνή κοινότητα, η οποία ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των πληγέντων. Άμεση ήταν και η ανταπόκριση της Αυστραλίας, μιας χώρας που έχει βιώσει τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών.

Η Αυστραλία εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον Ελληνικό λαό προσφέροντας μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το ποσό των 3.000.000 Δολαρίων Αυστραλίας. Το ποσό αυτό διατέθηκε για την υλοποίηση σειράς έργων, που συντελούν στην αποκατάσταση και ανάπτυξη των πληγεισών περιοχών και την ευημερία των κατοίκων.

Το Αυστραλιανό Αθλητικό Κέντρο Ωλένης έχει χωρητικότητα 400 θέσεων και περιλαμβάνει γυμναστήριο, αποδυτήρια και βοηθητικούς χώρους, ενώ η συνολική του επιφάνεια είναι 1.500 m2.

Το αναπτυξιακό αυτό έργο απευθύνεται κυρίως στους νέους της ευρύτερης περιοχής προσδοκώντας να αποτελέσει πόλο έλξης, αλλά και εστία κοινωνικής συναναστροφής τους. Στόχος των δωρητών είναι οι νέοι, αλλά και όλοι οι κάτοικοι του τόπου, να “αγκαλιάσουν” το Κέντρο και να συμμετέχουν σε αθλητικά, πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα, που θα διοργανώνονται στο χώρο αυτό.

Στα εγκαίνια έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης, μέλη του Κοινοβουλίου, αρμόδιοι φορείς και η τοπική κοινωνία.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει συμβολική δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο και ομιλίες από τον Πρέσβη της Αυστραλίας Α.Ε. κ. Jeremy R. Newman, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέα Μαρτίνη και τον Δήμαρχο Ωλένης κ. Ιωάννη Παναγόπουλο, βράβευση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής για την πρωτιά τους στους διαγωνισμούς κειμένων και ζωγραφικής με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, διεξαγωγή mini αγώνα μπάσκετ, καθώς και επίδειξη παραδοσιακών χορών.    

Η σύμπραξη όλων των φορέων στην υλοποίηση αυτού του έργου αποδεικνύει περίτρανα, ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, η αντιμετώπιση περιβαλλοντικών καταστροφών δεν μπορεί να είναι υπόθεση μιας χώρας.  Είναι υπόθεση όλων μας και επιτυγχάνεται μόνο με κοινή προσπάθεια, με ένα «Άλμα Φιλίας» μεταξύ των λαών.
HLEIA TORA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...