Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη υποψήφιου περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα και υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Χαρ/μπου Καφύρα στο Κάστρο Κυλλήνης

 

•ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΛΛΗΝΗ & ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ  ΠΟΛΙΤΕΙΑ

•ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΟΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΙΟΝΙΟ

•ΤΟ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ



Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας επισκέφθηκαν την Τρίτη 26-10-10 τους πληγέντες από την κακοκαιρία στην Κυλλήνη .
          Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσαν ότι οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι που «χτύπησαν» τη Κυλλήνη δημιούργησαν μεγάλες καταστροφές τόσο σε  έργα υποδομής όσο και στους επαγγελματίες της Κυλλήνης.
          Ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας και ο κ. Χαράλαμπος Καφύρας, που είχαν και συνάντηση με τον Δήμαρχο του Κάστρου-Κυλλήνης κ. Μπούρμπουλα Γεώργιο, εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στους πληγέντες και δήλωσαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.



         
Μάλιστα ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τους πληγέντες ότι την Τετάρτη 27-10-10 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας θα αποστείλει κλιμάκια τόσο του Τμήματος Εμπορίου για την καταγραφή των ζημιών στους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις, όσο και της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών για τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις που απαιτούνται.
          Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας εξέφρασε στον Δήμαρχο Κυλλήνης την ανάγκη για βελτίωση του ρόλο του λιμένος της Κυλλήνης. Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Χαράλαμπος Καφύρας τόνισε ότι θα βοηθήσει η επικείμενη δημοπράτηση του δρόμου Κυλλήνης – Εθνικής Οδού, μήκους 12,5χλμ και προϋπολογισμού 11.500.000€, αλλά και τα έργα στο λιμάνι που περιλαμβάνουν τις εργασίες ανάπλασης χερσαίας ζώνης (κτίριο υπηρεσιών λιμένα, εκδοτήριο εισιτηρίων, αίθουσα αναμονής, κεντρική πύλη, καινούρια γεφυροπλάστιγγα), καθώς και τα έργα που θα ξεκινήσουν, ύψους 1.200.000€, που αφορούν την εκβάθυνση του διαύλου του λιμανιού και την επίστρωση με σκυρόδεμα της βόρειας προβλήτας.



         
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας για τα λιμάνι Κυλλήνης δήλωσε τα εξής :
          «Θεωρούμε ότι με την βελτίωση των έργων αυτών θα δοθεί νέα ώθηση στο λιμάνι Κυλλήνης, αναβαθμίζοντας το σε σημαντικότατο πόλο ανάπτυξης στο Νοτιοδυτικό Ιόνιο».

          Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και Νομάρχης κ. Χαράλαμπος Καφύρας, μετά από συνεννόηση  με τον Αντινομάρχη κ. Μιχαλόπουλο Νίκο και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο να επισκέφτηκε   τους πληγέντες παραγωγούς που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές οι καλλιέργειες φράουλας και πατάτας και κηπευτικών, στις περιοχές Βουπρασίας, Νεοχωρίου και Δουνέικων.   
          Κατά την επίσκεψη του ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νίκος Μιχαλόπουλος , μαζί με κλιμάκια του ΕΛΓΑ, διαπίστωσε τις σοβαρές ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες, ιδιαίτερα της πατάτας και των καλλιεργειών της φράουλας στην περιοχή της Μανολάδας, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ρούσκουλα και ζήτησε την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών και μάλιστα κατόπιν συνεννόησης του με κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα αρχίσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών, καθώς και θα επισκεφθούν την περιοχή των Δουνέικων για τον ίδιο λόγο.


 
          Επίσκεψη στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ηλείας πραγματοποίησε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Καφύρας και στην κινητοποίηση  με  συμβολικό κλείσιμο του κέντρου που πραγματοποιεί ο Σύλλογος των ΑΜΕΑ Ηλείας, με κύριο αίτημα τη στελέχωση του , και τη συνέχιση της χρηματοδότησης του.
Ο Σύλλογος των ΑΜΕΑ επέδωσε ψήφισμα για το λόγο αυτό στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας.
«Είναι άδικο και απαράδεκτο συμπολίτες μας με ιδιαίτερα προβλήματα, όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι οικογένειες τους, να βρίσκονται σε αυτή τη θέση. Χρειάζεται άμεσα να στελεχωθεί το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ένα κέντρο που βοηθάει στην αποκατάσταση και στη ψυχολογική στήριξη των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους, που βοηθάει στην επιμόρφωση και στην γενικότερη υποστήριξη τους, να συνεχίσει όχι απλά τη λειτουργία του, αλλά να ενισχυθεί με στελέχη φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, αλλά και να ενισχυθεί οικονομικά. Εγώ θα κάνω ότι μπορώ για να υλοποιηθεί η Προγραμματική Σύμβαση, όπως μου το ζητάει ο Σύλλογος».ilianet
          Ο Νομάρχης Ηλείας για το θέμα αυτό δήλωσε τα εξής :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...