Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τρέχει με την ελληνική πανοπλία στο Σύδνεϋ



Στη μακρινή Αυστραλία, στο Σύδνεϋ, βρέθηκε για λίγες μέρες ο «χαλκέντερος» μαραθωνοδρόμος,
Αριστοτέλης Κακογεωργίου, από τη Δράμα, για να τρέξει την απόσταση των 42 χιλιομέτρων, από το Όπερα Χάουζ, το σήμα κατατεθέν του Σύδνεϋ, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο «Σαν Τζωρτζ» στη συνοικία Μπάνκσια, δίπλα από τα Τέμπη (Ναι, υπάρχουν Τέμπη και στο Σύδνεϋ).


Ο Αριστοτέλης ανταλλάσει τη  σκυτάλη με τον Αυστραλό μπροστά στην όπερα
Ο Αριστοτέλης ανταλλάσει τη σκυτάλη με τον Αυστραλό μπροστά στην όπερα
Όλα αυτά, στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 2.500 από τη μάχη του Μαραθώνα, που γίνεται στο Σύδνεϋ με καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία, και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων και του δήμου Μαραθώνα.

Εκτός από τον Μαραθώνιο, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν θεατρικά έργα, αθλητικούς αγώνες και προβολή του «ντοκιμαντέρ με άποψη» με τίτλο «Μαραθών 2.500 – όταν η Αθήνα της δημοκρατίας χάραξε τα σύνορα της Ευρώπης».

Στο μεταξύ, ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος, ο μοναδικός που τρέχει με την πανοπλία των προγόνων του συναντήθηκε ένα ηλιόλουστο πρωί και φωτογραφήθηκε έξω από την όπερα του Σύδνεϋ, με τον Ντέϊβιντ Τίπλερ, τον Αυστραλό μαραθωνοδρόμο που θα έρθει στην Αθήνα για να τρέξει στον επετειακό χρυσό Μαραθώνιο, την κλασσική διαδρομή, που θα γίνει λίγες ώρες μετά τον τερματισμό του Κακογεωργίου στον Μαραθώνιο του Σύδνεϋ (λόγω διαφοράς ώρας).
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...