Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Άστεγοι ψηφοφόροι

Στους δήμους «πετάει» το μπαλάκι το υπουργείο Εσωτερικών την ευθύνη για την κατάρτιση των... ειδικών εκλογικών καταλόγων, βάσει των οποίων θα ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές μετανάστες και ομογενείς.
 
 
Σε απάντησή του υπουργείου Εσωτερικών με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι» ότι ορισμένος αριθμός διευθύνσεων που δηλώθηκαν από πολίτες Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Πολωνίας, αποδείχτηκαν ανύπαρκτες, υποστηρίζει πως η. εγγραφή των νομίμων μεταναστών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους διενεργείται με ευθύνη των ίδιων των δήμων.
 
 
Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο, όλες αυτές οι περιπτώσεις αφορούν ένα δήμο και συγκεκριμένα το δήμο Αθηναίων, καθώς σε αυτόν αναφέρονται αποκλειστικά όλα τα περιστατικά που περιλαμβάνει το δημοσίευμα.
 
Επιπρόσθετα, το υπουργείο επισημαίνει ότι τα καταγγελλόμενα στο δημοσίευμα αφορούν αλλοδαπούς οι οποίοι δεν ψηφίζουν ως μετανάστες με βάση τη νέα διαδικασία, αλλά με τη διαδικασία που ισχύει για τους υπηκόους χωρών – μελών της Ε.Ε..
 
 
Στην ανακοίνωση αφήνονται αιχμές και κατά του αρμόδιου τομεάρχη της ΝΔ, Χ.Ζώης, ο οποίος επικαλέστηκε το δημοσίευμα : «Θα ήταν υποτιμητικό για τον κ. Ζώη, με δεδομένη μάλιστα τη θητεία του στο υπουργείο Εσωτερικών, να πιστέψει κανείς ότι δεν γνωρίζει τα ζητήματα αυτά. 
 
Γι' αυτό και μόνον σε σκόπιμη υιοθέτηση ανακριβειών και διάθεση πολιτικής συκοφάντησης του υπουργείου Εσωτερικών μπορεί να οφείλεται η αστήρικτη απαίτησή του για εξηγήσεις σχετικά με τη διασφάλιση του ανόθευτου των δημοτικών εκλογών».
 
 
Καταλήγοντας, γνωστοποιείται πως με εντολή του κ. Ραγκούση, το Σώμα Επιθεωρητών και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης θα ελέγξει τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για τη διακρίβωση των αναφερομένων στο επίμαχο δημοσίευμα και ο φάκελος θα αποσταλεί για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης στην εισαγγελική αρχή.

newsbomb.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...