Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ξεσπασε στην ΑΕΚ ο Ολυμπιακος

http://redplanet.gr/ast/cov/ni/nielsen_2010_10_31_20_32_8_b.jpgΟλυμπιακός - ΑΕΚ 82-50

O Oλυμπιακός κινήθηκε σε ρυθμούς προπόνησης στο ΣΕΦ και νίκησε άνετα την ΑΕΚ με σκορ 82-50, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α1, με την διαφορά να φτάνει μέχρι και το +40 (80-40).

Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός σύντριψε 82-50 μια κακή ΑΕΚ στο (κεκλεισμένων των θυρών) Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το ματς κρίθηκε από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν οι «ερυθρόλευκοι» πρόλαβαν να προηγηθούν μέχρι και με 21 πόντους, ενώ η διαφορά έφτασε και το +40, 80-40. Κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» ο Κώστας Παπανικολάου με 10 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Ο Μάρκο Κέσελι έμεινε εκτός δωδεκάδας ύστερα από απόφαση του Ντούσαν Ίβκοβιτς και τη θέση του πήρε ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος πάντως ταλαιπωρείται από διάστρεμμα δεν αγωνίστηκε. Εκτός έμεινε και ο επίσης τραυματίας Ζόραν Έρτσεγκ, αλλά και οι Χαλπερίν, Βασιλόπουλος. Η γνώριμη πεντάδα του Ολυμπιακού, αποτελούμενη από τους Τεοντόσιτς, Σπανούλη, Παπανικολάου, Νίλσεν, Νεστέροβιτς, βρέθηκε στο παρκέ στο τζάμπολ του αγώνα. Ο νεαρότερος του αρχικού σχήματος εμφανίστηκε και με την περισσότερη όρεξη: ο Παπανικολάου μάζευε τα αμυντικά ριμπάουντ το ένα μετά το άλλο και σκόραρε και στην άλλη άκρη του παρκέ για το γρήγορο 10-0 των «ερυθρολεύκων».

Χωρίς κόσμο

Δυστυχώς, οι εξέδρες ήταν άδειες και χειροκρότημα ο πιτσιρικάς έπαιρνε μόνο από το τεχνικό επιτελείο των Πειραιωτών. Τα… ανδραγαθήματα και οι αισχρότητες των ανεγκέφαλων του περυσινού τέταρτου τελικού αναγκάζουν τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται χωρίς κόσμο ως και τις 15 Ιανουαρίου του 2011! Αλλά, αλήθεια πόσο ενοχλούνται τα… καλόπαιδα από αυτήν την τιμωρία; Μάλλον, καθόλου αφού το ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν θα το χάσουν. Ως τότε θα συζητούν για τα… οφ-σάιντ και τον Κάκο.

Η… άθλια ΑΕΚ

Με δυο καλάθια του Παπανικολάου και άλλα τόσα από τον Νεστέροβιτς, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 20-4, ενώ και ο Νίλσεν συνδέθηκε από τη γραμμή των βολών για το 22-4 μετά από επτά λεπτά αγώνα. Η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους με λέι-απ του Παπανικολάου, 27-6, πριν καν τελειώσει η πρώτη περίοδος! Η ΑΕΚ έμοιαζε με ομάδα άλλης κατηγορίας. Κάκιστες επιλογές στην επίθεση, οι παίκτες της περισσότερο «ξεφορτώνονταν» την μπάλα παρά απειλούσαν ουσιαστικά, σουτ μετά από μια πάσα μόνον, πολλή ανούσια ντρίμπλα, κανένας αυτοματισμός, επιστροφές στην άμυνα για… κλάματα. Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, σε σημείο που το ματς να μοιάζει λιγότερο ωφέλιμο και από μια δυνατή προπόνηση. Μετά από ένα δεκάλεπτο, το ταμπλό έδειχνε 29-10.

Ασταμάτητοι στο «ζωγραφιστό»

Με πρωτεργάτες τους Μπουρούση και Νίλσεν, το σκορ πήγε στο 35-10. Ο έλληνας σέντερ σκόραρε με όλους τους τρόπους (ποστ-απ, βολές, τρίποντο) για το 44-12. Ο Νικολαΐδης θύμισε τη δυνατότητά του να σκοράρει από (πολύ) μακριά με τρίποντο για το 44-17, αλλά οι «ψηλοί» του Ολυμπιακού παρέμεναν ανίκητοι στο «ζωγραφιστό». Νεστέροβιτς και Νίλσεν έγραψαν το 50-19 για να πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ στο 50-21. Η διαφορά στην ποιότητα μεταξύ των δύο αντιπάλων ήταν χαώδης και αποτυπωνόταν πλήρως στο ταμπλό.

Χωρίς κόπο, με τρόπο

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε μετά τη διακοπή του ημιχρόνου. Ο Πελεκάνος έκανε από τα 6μ75 το 53-23. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο περιστεριώτης άσος είχε περάσει νωρίς-νωρίς στο παρκέ όντας η πρώτη αλλαγή του Ίβκοβιτς, στο πρώτο δεκάλεπτο. Η απουσία του Κέσελι έδωσε την ευκαιρία στον Πελεκάνο να αγωνιστεί αρκετά. Ο Νίλσεν εκανε το 59-23 και λίγο αργότερα ο Παπαλουκάς το 69-32. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε διευρύνει ακόμη περισσότερο το σκορ, αλλά είχε ορισμένες κακές επιλογές απέναντι στη ζώνη της ΑΕΚ και κάποια επιπόλαια τελειώματα. Μετά από τριάντα λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μπροστά 69-33.

Η διαφορά στους 40 πόντους

Ο Νεστέροβιτς έκανε το 71-33. Για πρώτη φορά στον αγώνα, η ΑΕΚ απάντησε με ένα μικρό σερί 6-0 για να μειώσει στο 71-39 με καλάθια του Κοχαντάρεβιτς. Στην πεντάδα των Πειραιωτών βρισκόταν πλέον και ο νεαρός Κατσίβελης. Καλά στοιχεία έδειξε ο πιτσιρικάς στα λεπτά που αγωνίστηκε, με καλή πάσα και σωστές τοποθετήσεις, ωστόσο έδειξε διστακτικότητα στο μακρινό σουτ και αυτό δυσαρέστησε τον Ίβκοβιτς. Με τον Παπαλουκά και τους Παπανικολάου, Πελεκάνο, Κατσίβελη και Γλυνιαδιάκη αγωνίστηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του τέταρτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός. Ο Πελεκάνος σημάδεψε σωστά από τη γραμμή της φιλανθρωπίας για το νταμπλ-σκορ, 80-40 και η διαφορά στους 40 πόντους! Τα εντελώς αμαρκάριστα τρίποντα των «ερυθρολεύκων» θα είχαν εκτινάξει τη διαφορά, αλλά δεν ήταν εύστοχα. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να δουλέψουν οι παίκτες του Ίβκοβιτς. Τελικό σκορ 82-50, επικράτηση χωρίς αντίσταση για τον Ολυμπιακό.

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Μάνος, Θεονάς.

Τα δεκάλεπτα: 29-10, 50-21, 69-33, 82-50.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 9, Νεστέροβιτς 10, Γκόρντον, Σπανούλης 6, Μπουρούσης 15 (1), Πελεκάνος 7 (1), Γλυνιαδάκης 6, Νίλσεν 14, Παπανικολάου 10 (11ρ.), Τεόντοτιτς 5 (1), Κατσίβελης.

ΑΕΚ (Μηνάς Γκέκος): Καστλ 11 (1), Κοχαντάρεβιτς 8, Νικολαΐδης 7 (1), Παπανικολάου 2, Μακ 4, Δορκοφίκης 12, Καλλινικίδης, Σανον 2, Γκράντι 4, Μελς.


24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...