Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ουδείς κερατάς «πορτοφολάς» στη φυλακή!

Γαργάρα έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, τη ραδιοφωνική δήλωσή του, πως «γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες…»!!! 
Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, δεν είπε ονόματα, δεν ανέφερε εταιρείες, δεν αποκάλυψε τίποτε καινούργιο. 
Απλώς επανέλαβε ότι «υπήρχαν 'γκρίζες ζώνες' στο θέμα των αμυντικών δαπανών», με πιο πρόσφατη εκείνη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Να υπενθυμίσουμε ότι, ανάλογες δηλώσεις με εκείνες του Π. Μπεγλίτη έκανε αποχωρώντας και ο τ. γενικός γραμματέας εξοπλισμών κ. Βασιλάκος. 
Κι όμως καμία υπόθεση δεν οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, ούτε φυσικά νοιάστηκε η Δικαιοσύνη να μάθει ποιοι ευυπόληπτοι κύριοι πήραν μέρος στο πάρτι με τους εξοπλισμούς.
Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα δεν είναι διατεθειμένο να βγάλει στη σέντρα τα παιδιά του. Και όσο.......... οι Μπεγλίτηδες της εξουσίας δεν αισθάνονται το βρόγχο της λαικής πίεσης να σφίγγει γύρω από το λαιμό τους, κανείς κερατάς πορτοφολάς δεν πρόκειται να επιστρέψει τα κλεμμένα!... 
ΣΗΜ. Κατάφεραν να μας παγιδεύσουν και να θεωρούμε ως κάτι σχεδόν φυσιολογικό στον πολιτικό βίο το πλιάτσικο και τη διαφθορά. Κρυβόμαστε πίσω από τις γενικεύσεις, «όλοι τρώνε» και όταν αποκαλύπτεται ένα σκάνδαλο το καταπίνουμε κάθε φορά κι αυτό μαζί με όλα τα άλλα…
 
Γράφει ο Καφενόβιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...