Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δίψα για μάθηση


agiasmos-sde-1












Παρουσία παλιών και νέων σπουδαστών αλλά και αρκετών αποφοίτων, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου.

Στον αγιασμό χοροστάτησε ο επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος ο οποίος στο χαιρετισμό του ευχήθηκε στους μαθητές του ΣΔΕ Πύργου, να έχουν μια καλή χρονιά και να φτάσουν όσο το δυνατόν ψηλότερα, μη βάζοντας φραγμούς στα όνειρά τους.


Με δηλώσεις του ο δ/ντης του ΣΔΕ κ. Κώστας Κοτσανάς τόνισε ότι η συμμετοχή των σπουδαστών φέτος υπήρξε αρκετά μεγάλη: «Για ακόμα μια φορά το ΣΔΕ Πύργου, είναι πρώτο σε μαθητές στην Ελλάδα, γεγονός ενθαρρυντικό για την «δίψα μάθησης» που παρουσιάζουν άνθρωποι που αναγκάστηκαν να αποχαιρετήσουν στη ζωή τους πρόωρα τα μαθητικά θρανία.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκινάμε τη φετινή χρονιά. Είναι ένα καινοτόμο σχολείο, απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες προκειμένου να φοιτήσουν δύο χρόνια σε αυτό και να αποκτήσουν τίτλο-απολυτήριο ισότιμο με αυτό του γυμνασίου.

Το σχολείο ακολουθεί σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και μέσα ώστε με εύκολο τρόπο να αποκτούν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζεται η αγορά εργασίας».

Τέλος σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Πύργου ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν ήθελε κανείς να προσδιορίσει με δύο λέξεις το περιεχόμενο αυτού του σχολείου θα ήταν αντίσταση και ελπίδα.

Αντισταθήκατε στην έλλειψη της γνώσης που οι κοινωνικές συνθήκες προσπάθησαν να σας επιβάλλουν και να ορίσετε εσείς τη ζωή σας».

Αννα Ψυχογυιού  

PROTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...