Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Πενθεί το Κολίρι…




Εκανε λάθος ο Θεός που τον πήρε… Ήταν το καλύτερο παιδί στον κόσμο». Είναι τα λόγια με τα οποία οι κάτοικοι του Κολιρίου  μιλούν για τον 32χρονο Κώστα Κράλλη του Διονυσίου που χθες το πρωί έχασε την ζωή του όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ την ώρα που  εργαζόταν σε χωράφια της περιοχής.

Το δυστύχημα έγινε στις 8:30 στην αγροτική περιοχή «Παλιοκάτινο» όπου είχε μεταβεί με το τρακτέρ του για να ψεκάσει τις ελιές για τον δάκο.



Ο 32χρονος αγρότης που είχε μεγαλώσει πάνω στα τρακτέρ, φιλότιμος πάντα, δεν θέλησε να αφήσει κανέναν συγχωριανό του παραπονούμενο για αυτό και πήγαινε ακόμα και στα ποιο δύσβατα μέρη για να ψεκάσει και να προστατέψει από τον δάκο το εισόδημα των συγχωριανών του από τον ελαιόκαρπο.

Την φιλοτιμία του αυτή χθες την πλήρωσε όμως με την ίδια του την ζωή. Έφυγε νωρίς το πρωί από το σπίτι με γεμάτο το βυτίο φάρμακο μαζί με ένα εργάτη Αλβανικής υπηκοότητας για να πάει στους ελαιώνες που ήταν προγραμματισμένο  να γίνει ο ψεκασμός.

Γύρω στις 8:30 το πρωί έχει φθάσει στην περιοχή «Παλιοκάτινα» του Κολιρίου και έχει αρχίσει να ψεκάζει. Μέσα στα χωράφια κινήθηκε προκειμένου να φθάσει σε ένα σημείο όπου υπήρχαν ορισμένες ελιές αλλά η περιοχή ήταν δύσβατη.

«Βρήκε η ρόδα στην τρύπα εδώ που έχει σχηματιστεί από κουφάρι καμένης ελιάς από το 2007, το τρακτέρ πλάγιασε και σύρθηκε έως το σημείο που βρέθηκε ο Κώστας πλακωμένος.

 Ο Αλβανός που ήταν στο πίσω μέρος στο βυτίο και ψέκαζε κατάφερε να πηδήξει την ώρα που το τρακτέρ είχε πλαγιάσει και να γλιτώσει», τονίζουν οι Παναγιώτης Αποστολόπουλος και Σωτήρης Τερζόπουλος κάτοικοι του χωριού που έφθασαν από τους πρώτους στο σημείο που έγινε το δυστύχημα.

Αμέσως ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο έφθασε σε απόσταση 200 μέτρων από το σημείο που το 32χρονο παλικάρι είχε βρει τραγικό θάνατο.

Πρώτοι αντελήφθησαν τι συνέβαινε συγχωριανοί του που ήταν κοντά στην περιοχή που είχε αναλάβει ο Κώστας Κράλλης να ψεκάσει.

Αμέσως έτρεξαν στο σημείο που ήταν το τρακτέρ και άρχισαν την προσπάθεια  για τον απεγκλωβισμό του 32χρονου  που κράτησε αρκετή ώρα
.
Κατάφεραν τελικά να ανασύρουν το  σώμα του Κώστα αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Στα χέρια τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο που περίμενε λίγο ποιο κάτω. Στο νοσοκομείο του Πύργου όπου μεταφέρθηκε οι γιατροί διαπίστωσαν και τυπικά το θάνατό του.

«Δεν υπάρχει τέτοιο παιδί»

Η είδηση του θανάτου του 32χρονου βύθισε σε βαθύ πένθος την κοινωνία του Κολιρίου. Όλοι οι κάτοικοι του χωριού απαρηγόρητοι γιατί όπως επεσήμαναν «χάθηκε το καλύτερο παιδί».

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό που έγινε. Δεν υπάρχει καλύτερο παιδί σε όλο τον κόσμο. Μας βρήκε μεγάλο κακό σε αυτή την μικρή κοινωνία που είμαστε το Κολίρι», τόνισε ο γραμματέας του Τοπικού Συμβουλίου και προϊστάμενος του ΚΕΠ κ Τάσος Δημητρακόπουλος.

« Ο Θεός έκανε μεγάλο λάθος που το πήρε. Δεν υπήρχει άλλο τέτοιο παιδί. Εξυπηρετούσε τους πάντες», τόνισε ο κ Γιώργος Σπερδούλης.

«Το χωριό ερήμωσε. Ο Κώστας ήταν η ψυχή του. Έτρεχε να λύσει κάθε πρόβλημα που παρουσιαζόταν και να τους εξυπηρετήσει όλους. Πάει τελειώσαμε ως χωριό», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ Τάκης Δημητρακόπουλος.

Ο Κώστας Κράλλης είχε δύο αδελφές που είναι παντρεμένες και ζουν σε Λιβαδειά και Αθήνα ενώ το πατέρα του Διονύσιο τον είχε χάσει  πριν από μερικούς μήνες.  Ο 32χρονος έμενε στο χωριό μαζί με την μητέρα του Αικατερίνη και ασχολούντο με την καλλιέργεια της γης.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα το πρωί στο ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Κολίρι.
πατρις  Ηλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...