Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Ιερά εξέταση» για σχολικά βιβλία με πρόταση Γερμανού


















Μια πρόταση του μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού βάζει τα σχολικά βιβλία στο… «μικροσκόπιο» της Εκκλησίας, προκειμένου να εξεταστεί αν η ύλη τους περιέχει στοιχεία που απαξιώνουν τη χριστιανική λατρεία.

Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος εισηγήθηκε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής που θα μελετήσει τα βιβλία, καθώς, σύμφωνα με τους αρχιερείς προωθούν την αποχριστιανοποίηση της παιδείας! Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, ο κ. Γερμανός είχε θέσει πρώτος το θέμα στον αρχιεπίσκοπο, ο οποίος είναι για πολλά χρόνια προσωπικός φίλος του μητροπολίτη Ηλείας.
Ο κ. Γερμανός είχε αντιληφθεί κάποια «ύποπτα» σημεία στην ύλη ορισμένων σχολικών βιβλίων και ζήτησε να υπάρξουν μέτρα από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας. «Ολα όσα συμβαίνουνείναι διότι η οικονομική κρίση είναι αποτέλεσμα της ηθικής κρίσης. Η οποία ηθική κρίση οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει παιδεία» είπε ο κ. Γερμανός και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση γκρεμίζει το υπόβαθρο της παιδείας, διότι δεν έχει μέσα τα Θρησκευτικά και την Ιστορία της πατρίδας μας».
Δύο ακόμη μητροπολίτες που κατάγονται από την Ηλεία, ο Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και ο Καισαριανής κ. Δανιήλ, υποστήριξαν θερμά την πρόταση αυτή. Ο δεύτερος μάλιστα παρουσίασε αποσπάσματα βιβλίων των Νέων Ελληνικών που διδάσκονται στα δημοτικά σχολεία και τα οποία, όπως υποστήριξε, απαξιώνουν την Εκκλησία, τον κλήρο και τον ρόλο που διαδραμάτισε σε συγκεκριμένες ιστορικές στιγμές.

Αλλά και ο Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος υποστήριξε την πρόταση, για να αποφασιστεί τελικά η συγκρότηση επιτροπών από την Ιερά Σύνοδο που θα μελετήσουν τα σχολικά βιβλία των Νέων Ελληνικών, της Ιστορίας και των Θρησκευτικών. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να αποσταλεί έγγραφο διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Παιδείας για όσα επίμαχα σημεία εντοπίστηκαν ήδη σε σχολικά βιβλία.

ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...