Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Τα κτίρια μας μάραναν ...


Τα κτίρια μας μάραναν ...
Για τα νοσοκομεία της Ηλείας τα 'χουμε πει (γράψει) ουκ ολίγες φορές. Τι γίνεται όμως με τα Κέντρα Υγείας του νομού,αρκετά εκ των οποίων πληρούν τις απαιτούμενες, σύγχρονες κτιριακές προδιαγραφές; Διαβάστε και θα καταλάβετε...
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ ,υπάρχει Κέντρο Υγείας που κατά την διάρκεια της νύχτας δεν λειτουργεί ο εξωτερικός φωτισμός ,με αποτέλεσμα ένας- δύο γιατροί να προσπαθούν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στα εισερχόμενα περιστατικά μες στο κατασκόταδο, ενώ κυριολεκτικά τρέμει το φυλλοκάρδι τους, αφενός για οποιαδήποτε ένταση μπορεί να προκύψει με κάποιον ασθενή, αφετέρου για τυχόν "επίσκεψη" κακοποιών στοιχείων.

Βλέπετε πλέον δεν θα υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης του Κέντρου λόγω αποχώρησης (λήξη σύμβασης) των φυλάκων- security που είχαν επωμιστεί αυτό το έργο!

Την ίδια ώρα πληροφορούμαστε πως τις περισσότερες νύχτες δεν υπάρχει καν νοσηλεύτρια αλλά ούτε και τραυματιοφορέας για να συνδράμουν τους γιατρούς !

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε πως τα Σαββατοκύριακα δεν εργάζεται καθαρίστρια και τα σκουπίδια όλων των ειδών (μερικά εξαιρετικά επικίνδυνα) μένουν στους εσωτερικούς κάδους μέχρι την Δευτέρα, τότε αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος.

Η υγεία των πολιτών, η διακομιδή των ασθενών, η νοσηλευτική φροντίδα ,η αποκομιδή των σκουπιδιών, η φύλαξη του Κέντρου Υγείας και η πρόχειρη φωταγώγηση του εξωτερικού χώρου εναπόκεινται στο ...φιλότιμο των γιατρών.

Αν και παρόμοια προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλα Κέντρα Υγείας του νομού, εμείς δεν θα "φωτογραφίσουμε" περαιτέρω το Κέντρο στο οποίο αναφερόμαστε, για δύο λόγους.

Πρώτον διότι οι αρμόδιοι με ευκολία μπορούν να αντιληφθούν ποιο είναι και να πράξουν τα δέοντα (ελπίζουμε...) το συντομότερο δυνατόν και δεύτερον διότι δεν είναι ανάγκη να ενημερωθούν επακριβώς και κακοποιά στοιχεία. Και δεν μείνουν στηθοσκόπια και απινιδωτές ούτε για δείγμα ...
ηλεια τωρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...