Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ανακηρύχθηκαν οι συνδυασμοί στην Ηλεία

Η ανακήρυξη των υποψηφίων των συνδυασμών που θα συμμετάσχουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου έγινε χθες το πρωί από το Πρωτοδικείο Ηλείας, χωρίς προβλήματα. 
Συγκεκριμένα, χθες έγινε η ανακήρυξη για τους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Όλοι οι συνδυασμοί ανακηρύχθηκαν όπως είχαν υποβληθεί την προηγούμενη Κυριακή στο Πρωτοδικείο με μόνη διαφοροποίηση το ότι δεν ανακηρύχθηκαν τέσσερεις υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Πανάγου Παντελάκου στην εκλογική περιφέρεια Φολόης.

Και αυτό γιατί δεν είχε συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων (7) που απαιτείται στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Η διαδικασία έγινε παρουσία ελάχιστων υποψηφίων, καθώς στην μεγάλη πλειοψηφία τους δεν προσήλθαν να παρακολουθήσουν την διαδικασία.  Ακολούθησε η κοινοποίηση των αποφάσεων στην Νομαρχία Ηλεία, η οποία έχει και την αρμοδιότητα να κάνει την ανάρτηση των συνδυασμών.

Οι προθεσμίες…
Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά με τη δυνατότητα παραίτησης υποψηφίων για τις δημοτικές, παρέχεται η δυνατότητα, εκτός από τον υποψήφιο Δήμαρχο, και σε υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και συμβούλους δημοτικής ή τοπικής κοινότητας να παραιτηθούν από την υποψηφιότητά τους.

Η παραίτηση υποψηφίου δημοτικού συμβούλου και συμβούλου δημοτικής ή τοπικής κοινότητας νοείται για τον μετά την ανακήρυξή του χρόνο (23η Οκτωβρίου 2010) και μέχρι την όγδοη ημέρα πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας (30η Οκτωβρίου).

Η υποβολή της συμπληρωματικής δήλωσης μπορεί να γίνει μέχρι και την προηγούμενη ημέρα της ψηφοφορίας, αφού δεν προβλέπεται προθεσμία για την υποβολή της (6η Νοεμβρίου 2010). Η δήλωση συμπλήρωσης υποβάλλεται μόνο από τον υποψήφιο Δήμαρχο. Το αρμόδιο δικαστήριο ανακηρύσσει αμέσως τον αντικαταστάτη υποψήφιο.

Σε ό,τι αφορά στις περιφερειακές εκλογές, επίσης παρέχεται η δυνατότητα, εκτός από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη και τους υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες, και σε υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους να παραιτηθούν από την υποψηφιότητά τους.

Η παραίτηση υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου νοείται τόσο για τον μετά την ανακήρυξή του χρόνο (23η Οκτωβρίου 2010) και μέχρι την όγδοη ημέρα πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας (30η Οκτωβρίου.

Η δήλωση συμπλήρωσης υποβάλλεται μόνο από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ενώ η  υποβολή της  μπορεί να γίνει μέχρι και την προηγούμενη ημέρα της ψηφοφορίας (6η Οκτωβρίου 2010), αφού δεν προβλέπεται προθεσμία για την υποβολή της. Το αρμόδιο δικαστήριο ανακηρύσσει αμέσως τον αντικαταστάτη υποψήφιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη διενέργεια των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση το Πρωτοδικείο θα πρέπει να παραμείνει ανοιχτό το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010, ημερομηνία  κατά την οποία μπορεί να υποβληθεί παραίτηση υποψηφίου , την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010, κατά την οποία λήγει η προθεσμία επίδοσης στο αρμόδιο δικαστήριο της, τυχόν, δήλωσης παραίτησης από την υποψηφιότητα σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας , την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010, κατά την οποία λήγει η προθεσμία επίδοσης στο Πρωτοδικείο της δήλωσης νέου υποψηφίου Δημάρχου ή Περιφερειάρχη, σε αντικατάσταση αυτού που παραιτήθηκε ή απεβίωσε.

Καλούνται, επίσης, να διευκολύνουν κατά το δυνατόν τους υποψηφίους κατά την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η προθεσμία δήλωσης αντικατάστασης παραιτηθέντος ή αποβιώσαντος υποψηφίου Δημάρχου ή Περιφερειάρχη.

Στην Αμαλιάδα
Ανακηρύχθηκαν χθες το πρωί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, σε δημόσια συνεδρίαση, οι συνδυασμοί των υποψηφίων Δημάρχων και Δημοτικών  Συμβούλων, καθώς και των υποψηφίων Συμβούλων Δημοτικών Κοινοτήτων και υποψηφίων Συμβούλων Τοπικών Κοινοτήτων, των Δήμων Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά, ήταν ολιγόλεπτη και συνολικά ανακηρύχθηκαν 11 συνδυασμοί για τους παραπάνω δήμους, που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Της διαδικασίας  προήδρευσε ο πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Αλέξιος Ορτεντζάτος και την έδρα αποτελούσαν, η πρωτοδίκης- εισηγήτρια κα Αρχοντία Λάμπου, η πρωτοδίκης κα Ελένη Ταπεινού και ο γραμματέας κ. Ιωάννης Ευθυμίου.

Ελάχιστοι ήταν οι υποψήφιοι που παρακολούθησαν τη δημόσια συνεδρίαση, ωστόσο κατά την διάρκεια της ημέρας, αφού το Πρωτοδικείο έμεινε ανοιχτό μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, οι υποψήφιοι οι εκπρόσωποί τους μετέβησαν στο Πρωτοδικείο, υπέβαλαν σχετική αίτηση και παρέλαβαν αντίγραφα των συνδυασμών.

Οι συνδυασμοί

Στον Δήμο Ήλιδας ανακηρύχθηκαν τέσσερις συνδυασμοί, όσοι είχαν υποβληθεί στο Πρωτοδικείο. Ειδικότερα, ο συνδυασμός: «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΛΙΔΑΣ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Άγγελο Κολόσακα. Ο συνδυασμός: «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» Δήμου Ήλιδας με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γεώργιο Νικολόπουλο. Ο συνδυασμός: «ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γιάννη Λυμπέρη. Τέλος, ο συνδυασμός: «ΣΑΚΗΣ ΚΟΤΣΙΦΑΣ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Σάκη Κότσιφα.

Στον Δήμο Πηνειού ανακηρύχθηκαν τρεις συνδυασμοί, όσοι είχαν υποβληθεί εξαρχής. Πρόκειται για τους: Ο συνδυασμός: «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΗΝΕΙΟΥ με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Αλέξη Καστρινό. Ο συνδυασμός: «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΗΝΕΙΟΥ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Άγγελο Μπούζη. Και ο συνδυασμός: «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΣΤΟΥΝΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ ΤΡΑΓΑΝΟ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γιώργο Παναγούλια.
Στον Δήμο Ανδραβίδα-Κυλλήνη ανακηρύχθηκαν και οι τέσσερις συνδυασμοί που είχαν υποβληθεί. Ειδικότερα, ο συνδυασμός: «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Ιωάννη Θεοδωρόπουλο. Ο συνδυασμός: «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» (Ανδραβίδα-Βουπρασία-Κυλλήνη-Λεχαινά), με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γιώργο Παναγιωτόπουλο. Ο συνδυασμός: «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Δημήτρη Αρβανίτη. Τέλος, ο συνδυασμός: «ΕΝΟΤΗΤΑ» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Παναγιώτη Δημητρόπουλο.

Οι αποφάσεις με τους συνδυασμούς που ανακηρύχθηκαν, κοινοποιήθηκαν ήδη από χθες στη Νομαρχία Ηλείας και στο Υπουργείο και αναμένεται πλέον η κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
Στο μεταξύ, ήδη έχει ξεκινήσει από το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, ο ορισμός των δικαστικών αντιπροσώπων για τα εκλογικά τμήματα των παραπάνω δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...