Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Γιώργος: Ο καλός μαθητής του μπαμπά

Λονδίνο 1987.
Ξενοδοχείο Γκρόσβενορ Χάουζ. Εγώ απεσταλμένος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ για να παρακολουθήσω... όλη την προσπάθεια σωτηρίας του Α. Παπανδρέου στο νοσοκομείο Χέρφιλντ από το «μάγο» καρδιοχειρούργο, Μαγκντί Γιακούμπ.

Η εγχείριση είχε γίνει. Ο Ανδρέας έχει κερδίσει χρόνια ζωής. 
 
Η Δήμητρα το παίζει ΄΄φύλακας άγγελος΄΄ του Προέδρου.
 
Και ο ΄΄καινούργιος΄΄ Ανδρέας καλεί όλους τους δημοσιογράφους – απεσταλμένους των αθηναϊκών εφημερίδων στο Λονδίνο, σε γεύμα και χαλαρή συζήτηση.

Κάποια στιγμή τον ρωτάω:

- Κύριε Πρόεδρε πως μπορεί ένας Πρωθυπουργός να αναστρέψει υπέρ του το δυσμενές κλίμα λόγω οδυνηρών, αντιλαϊκών ή εσφαλμένων αποφάσεων;
 
Και ο «μάγος της πολιτικής» Ανδρέας, μου δίνει μια απάντηση που τη θυμόμουν χθες βράδυ, ακούγοντας το γιο του το Γιώργο στη διακαναλική του συνέντευξη:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΄΄Το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν βλέπεις την κατάσταση να εξελίσσεται άσχημα είναι να συσπειρώσεις τον κόσμο σου. Δηλαδή να πείσεις τον ψηφοφόρο σου ότι θα πας σε πρόωρες εκλογές και αν δε σε στηρίξει, θα χάσει τα προνόμια που έχει σαν οπαδός του κόμματος που κυβερνάει.
 
Βγαίνεις λοιπόν και λες ΄΄ψηφίστε με ή χανόμαστε΄΄.

Αυτό είναι ένα πολιτικό τρικ που δε χρειάστηκε όμως να το χρησιμοποιήσω΄΄.

Αυτά μου είχε πει τότε ο μεγάλος Ανδρέας.

Δεν ξέρω ποιον σας θυμίζουν σήμερα. Εκείνο που ξέρω - γιατί τον ξέρω από καιρό- είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πάντα άκουγε με ιδιαίτερη προσήλωση τον πατέρα του.

newsbomb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...