Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Αρμαγεδδών στην Ινδονησία

http://www.newsbomb.gr/images/sized/images/sized/articles/volcano21-425x288.jpgΕξερράγη το ηφαίστειο στην Ιάβα της Ινδονησίας και οι αρχές διέταξαν την απομάκρυνση περίπου 19.000 ανθρώπων που ζουν σε κοντινές περιοχές. Η έκρηξη του ηφαιστείου ακολούθησε το τσουνάμι...


που δημιουργήθηκε από το μεγάλο σεισμό των 7,7 Ρίχτερ, ανοιχτά της Σουμάτρας. Η Ινδονησία πλήττεται από χθες από σειρά φυσικών καταστροφών, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 108 άτομα, ενώ πάνω από 500 αγνοούνται.

Οι αρχές της Ινδονησίας είχαν αυξήσει από χθες Δευτέρα το επίπεδο συναγερμού στο υψηλότερο σημείο ενόψει του κινδύνου έκρηξης του ηφαιστείου.

Πάνω από 20 άτομα έχουν υποστεί εγκαύματα από την καυτή στάχτη που αιωρείται στην ατμόσφαιρα.

«Ακούσαμε τρεις εκρήξεις περίπου στις 18:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας) που προκάλεσαν την έκλυση ηφαιστειακής τέφρας σε ύψος έως και 1,5 χιλιομέτρων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο το κέντρο ηφαιστειολογίας της χώρας, Surono.
 
Το ηφαίστειο Μεράπι, που βρίσκεται 26 χιλιόμετρα από την πόλη Γιογκιακάρτα, είναι το πιο ενεργό από τα ηφαίστεια της Ινδονησίας με εκρήξεις κάθε τέσσερα χρόνια κατά μέσο όρο.

newsbomb.gr

24ΩΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...