Καταγγελία για αστυνόμευση των σχολείων

Καταγγελία για αστυνόμευση των σχολείων

Εντονότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα το γεγονός ότι η Αστυνομία τηλεφωνεί καθημερινά σε σχολεία για να ελέγξει αν τελούν υπό κατάληψη.

Σύμφωνα μάλιστα με την σχετική καταγγελία της Β’ Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, αστυνομικοί καλούν και διευθυντές υπό κατάληψη σχολείων, τους οποίους εκβιάζουν για να καταδώσουν τους μαθητές που μετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι «απαράδεκτη η αστυνόμευση της σχολικής ζωής που συνδέεται με τις επανειλημμένες δικαστικές διώξεις μαθητών οι οποίοι έλαβαν μέρος σε καταλήψεις προηγούμενων ετών.

Οι διευθυντές δεν έχουν καμία υποχρέωση να αναφέρουν στην Αστυνομία αν τα σχολεία τους βρίσκονται υπό κατάληψη. Πολύ δε περισσότερο να αναφέρουν ονόματα μαθητών που συμμετέχουν σ’ αυτήν».

«Αντί το κράτος και η κυβέρνηση να αστυνομεύουν τους μαθητές μας, είναι καλύτερο να φροντίσουν για τη λύση των προβλημάτων της Εκπαίδευσης» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ