Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Σπάνε τα συμβόλαια για να βρουν λεφτά – Αιμορραγούν οι ασφαλιστικές


- Σε απελπισία ο κόσμος αναζητεί κάθε είδους λύση για να βρει χρήματα
- Βουτιά στα ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής, λιγότερα κατά 183.000 σε σχέση με περύσι
- Τα λουκέτα ΑΣΠΙΣ και Commercial έχουν τρομάξει τον κόσμο
- Μαύρη τρύπα 33,4 εκ. ευρώ στα ταμεία των ασφαλιστικων

Κατά 183 χιλιάδες μειώθηκαν τα ασφαλιστικά συμβόλαια ζωής στο ά εξάμηνο της χρονιάς σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αιτία είναι τόσο ότι ο κόσμος πλέον δεν συνάπτει νέα συμβόλαια αλλά και ότι επίσης τα σπάνε για να πάρουν χρήματα.

Τα στοιχεία έρχονται από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και οι ίδιοι οι ασφαλιστές εκτιμούν ότι πέραν της ανάγκης για ρευστότητα, τα λιγότερα και τα σπασμένα συμβόλαια δείχνουν επίσης το μεγάλο πλήγμα που έχει δεχτεί η αγορά των ασφαλειών από τα πολύκροτα λουκέτα της ΑΣΠΙΣ και της Commercial.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, σε περιόδους που το ασφαλιστικό παρουσιάζει μεγάλες αλλαγές από την κυβέρνηση οι πολίτες σπεύδουν να συνάψουν συμβόλαια με τις ασφαλιστικές εταιρείες για να καλυφθούν τουλάχιστον ιδιωτικά. Ωστόσο σήμερα αυτό δεν συμβαίνει, κάθε άλλο μάλιστα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΠΕΙΑ στο πρώτο εξάμηνο του 2010 τα ασφαλιστίρια συμβόλαια του κλάδου ζωής έπεσαν στα 2,47 εκ. από 2,66 εκ. το 2009, δηλαδή μείον 183.548 συμβόλαια. Την ίδια περίοδο ο αριθμός των ασφαλισμένων μειώθηκε κατά 293.881 άτομα. Η μείωση κόστισε στις εταιρείες 33, 34 εκατομμύρια ευρώ, χασούρα σημαντική εν μέσω κρίσης.
NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...