Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Κίνημα κατά των φόρων μέσα στην κυβέρνηση - "Δε βγαίνει το μνημόνιο" λένε υπουργοί


Με δηλώσεις τους στη Real News Καστανίδης, Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Ρέππα και Μπεγλίτης κρούουν το καμπανάκι.

“Δεν υπάρχει δυνατότητα για λήψη κανενός νέου μέτρου” δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρινίζοντας ότι μιλά για αύξηση του ΦΠΑ.


“Η κρίση δεν έχει μόνο δημοσιονομικό σκέλος, είναι κρίση της πραγματικής οικονομίας” τονίζει. “Δεν είναι δυνατον η αύξηση των εσόδων να γίνει με μέτρα είσπραξης εμμέσων και άμεσων φόρων όταν οι έμμεσες ή άμεσες χορηγήσεις στις τράπεζες αγγίζουν τα 40 δισ. ευρώ” προσθέτει ο κ.Καστανίδης.

Ο υπουργός Άμυνας τονίζει ότι το 2011 πρέπει να γίνει έτος πραγματικής οικονομίας και θεωρεί – σύμφωνα με τη Real News – ότι δεν έχει διαμορφωθεί από την κυβέρνηση ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση.

“Δεν μπορεί η επιλογή μας να ειναι συνεχώς οι φόροι” λέει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. “Τουλάχιστον τα όποια μέτρα να μη διαλύσουν την οικονομία” είχε πει σε πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο.

Στο οποίο υπουργικό συμβούλιο και ο Θ. Πάγκαλος είχε ενστάσεις για την Τίνα Μπιρμπίλη. “Να δούμε ξανά τις οικοδομές” είχε πει ο κ. Πάγκαλος τονίζοντας ότι υπάρχουν αναστολές και πρέπει να ελεχθεί η δυνατότητα άρσης τους.

Ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας αναφέρει ότι “οι φόροι δεν αποδίδουν” και καλει να γινει κάτι για την οικοδομή,για τις επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό,για τον τουρισμό.

Ο κ. Ρέππας υποστηρίζει εξάλλου ότι πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ για να μπορέσει η κυβέρνηση να τον εισπράξει. Ο δε Πάνος Μπεγλίτης, τονίζει ότι “το μνημόνιο δεν βγαίνει ούτε οικονομικά, ούτε κοινωνικά”.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...