Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

undefined
Πέντε μόλις ημέρες απέμειναν για την υποβολή των ψηφοδελτίων στα Πρωτοδικεία της Ηλείας και αρκετοί συνδυασμοί δεν έχουν ακόμη κλείσει, καθώς κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν βρίσκουν διαθέσιμους δημότες για τις...
λίστες τους ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν να ανακοινώσουν την τελευταία στιγμή κάποια πρόσωπα, συνήθως για λόγους εντυπώσεων.

Η υποβολή των δηλώσεων με τους συνδυασμούς θα πρέπει να γίνει μέχρι τα μεσάνυχτα της 18ης Οκτωβρίου. Μια σειρά από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις συνοδεύουν την διαδικασία υποβολής δήλωσης συνδυασμού στο Πρωτοδικείο. Η δήλωση συντάσσεται ατελώς σε απλό φύλλο χάρτου και επισυνάπτονται τα εξής δικαιολογητικά για κάθε έναν υποψήφιο:

- Για του Έλληνες πολίτες:

α) ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ στο δηματολόγιο του δήμου που είναι υποψήφιοι,

β) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ του υποψηφίου, με την οποία θα δηλώνεται ότι δεν έχει στερηθεί κανένα πολιτικό του δικαίωμα ή ότι έληξε η πρόσκαιρη αποστέρηση των δικαιωμάτων αυτών ή θα λήξει την ημέρα της εκλογής, καθώς και ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του τα κωλύματα εκλογιμότητας του άρθρου 19 του ΚΔΚ.

γ) ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΟΥ, από το οποίο θα προκύπτει ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος έχει καταθέσει το ποσό των 100 ευρώ και ο κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ή σύμβουλος δημοτικής κοινότητας της παρ.4 του άρθρου 2 του Ν. 3852/2010, δηλαδή του δημοτικού διαμερίσματος στα οποία διαιρούνται οι δήμοι με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, το ποσό των 50 ευρώ.
Οι υποψήφιοι σύμβουλοι δημοτικής κοινότητας των παρ.2 και 3 του άρθρου 2 του Ν. 3852/2010, καθώς και οι σύμβουλοι ή ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας δεν υποχρεούνται σε κατάθεση οποιουδήποτε ποσού.

δ) ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ, προκειμένου για τον υποψήφιο σύμβουλο δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, ότι είναι κάτοικος της περιφέρειας της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, στην οποία είναι υποψήφιος.

Η δήλωση των υποψηφίων πρέπει να υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή (CD, δισκέτα, φλασάκι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...