Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ποιοι δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές

undefinedΑντιμέτωποι με τα ασυμβίβαστα του «Καλλικράτη» βρίσκονται αρκετοί Ηλείοι που ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα αλλά ο νέος νόμος τους αιφνιδίασε βάζοντας εμπόδιο στη φιλοδοξία τους αυτή.
Συγκεκριμένα, ο «Καλλικράτης» είναι πιο αυστηρός με τα ασυμβίβαστα και τα κωλύματα εκλογής. Ετσι,δεν μπορούν να εκλεγούν σε οποιοδήποτε αξίωμα στους νέους δήμους ή τις περιφέρειες:


-Όποιος έχει διατελέσει κατά το έτος διεξαγωγής των εκλογών γενικός διευθυντής ή διευθυντής δημόσιας υπηρεσίας, ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ που βρίσκεται στα όρια του δήμου ή της περιφέρειας στην οποία επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα το προηγούμενο της εκλογής 18μηνο.


-Υπάλληλοι που υπηρετούν σε ιδρύματα τα οποία έχουν συστήσει ή συμμετέχουν οι δήμοι στους οποίους επιθυμούν να εκλεγούν.


-Οι γενικοί διευθυντές, πρόεδροι, μέλη διοικητικών συμβουλίων, μέτοχοι και εταίροι κεφαλαιουχικών εταιρειών που έχουν συμβληθεί με τον δήμο ή με την περιφέρεια με συμμετοχή άνω του 5%.


-Υποψήφιοι που έχουν εκπέσει του αξιώματός τους κατόπιν αμετάκλητης δικαστικής απόφασης, καθώς και όσοι συνδέονται με οποιαδήποτε σύμβαση προμήθειας, εκτέλεσης έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης εκμετάλλευσης έργου ή επιχείρησης με τον δήμο ή την περιφέρεια άνω των 5.000 ευρώ δεν μπορούν επίσης να εκλεγούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...