Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Υπάλληλοι της Βουλής: διπλό εφάπαξ και σύνταξη στο 140% του μισθού!


Πως γίνεται ένας κατά τα άλλα απλός δημόσιος υπάλληλος να παίρνει σύνταξη πάνω από το 75% που προβλέπει ο νόμος;



Η απάντηση είναι απλή. Αρκεί να δουλεύει στη Βουλή. 
Με λογιστικές αλχημείες της τελευταίας-κυριολεκτικά-στιγμής και με βάση τη διάταξη για συνταξιοδότηση με το τελευταία μισθό, μπαίνει μια προσαύξηση στον τελευταίο πριν τη συνταξιοδότηση μισθό και τελικά η σύνταξη είναι ίση με το 100% ή ακόμη και το 140% του μισθού, σχεδόν διπλάσια δηλαδή από τη σύνταξη που παίρνουν στο χέρι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί του Δημοσίου!


Με βάση το παράδειγμα που δίνει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία ένας υπάλληλος της Βουλής που λίγο πριν τη σύνταξη παίρνει μισθό 1765 ευρώ με μια προσαύξηση στο βασικό μισθό και τα δύο βασικά επιδόματα της τάξης του 15% ξαφνικά ένα μήνα πριν συνταξιοδοτηθεί εμφανίζεται να έχει μισθό 2.229 ευρώ.

Με βάση αυτό το ποσό υπολογίζεται η σύνταξή του και έτσι αντί να παίρνει μια σύνταξη κάπου 1.400 ευρώ, λαμβάνει τελικά πάνω από 1.700.

Το πιο προκλητικό απ' όλα είναι πως εκτός του ότι η σύνταξη είναι πολύ μεγαλύτερη, ο υπάλληλος αυτός δεν έχει πληρώσει και την παραμικρή εισφορά για αυτά τα εξτρά χρήματα!

Το κερασάκι στην τούρτα είναι το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της Βουλής δικαιούνται δύο εφάπαξ. Ένα από το ταμείο πρόνοιας και ένα από τη Βουλή.
24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...