Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Δώδεκα δήμαρχοι πάνε... σπίτι τους



Δώδεκα δήμαρχοι πάνε... σπίτι τους
Από τους σημερινούς «Καποδιστριακούς» δημάρχους των 22 δήμων της Ηλείας, μόλις οι δέκα συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάποιοι ως δήμαρχοι, κάποιοι άλλοι ως δημοτικοί σύμβουλοι πλέον.
Συγκεκριμένα, τέσσερις εκ των σημερινών «Καποδιστριακών» δημάρχων εκλέγονται ως «Καλλικρατικοί» δήμαρχοι (Μάκης Παρασκευόπουλος, Γιάννης Λυμπέρης, Σάκης Μπαλιούκος και Αλέξης Καστρινός).

Πέντε άλλοι (Ωλένης Γιάννης Παναγόπουλος, Ιάρδανου Λάμπης Αριστειδόπουλος, Τραγανού Βασίλης Κασσιανός, Πηνείας Βασίλης Παπαδόπουλος και Λασιώνος Βασίλης Παπαντώνης) εκλέχτηκαν δημοτικοί σύμβουλοι στους δήμους Πύργου, Πηνειού, Ήλιδας και Αρχαίας Ολυμπίας αντίστοιχα.

Ο εκλεγμένος το 2006 δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος (που τελεί εν αργία) διεκδικεί την επανεκλογή του καθώς στον δήμο αυτό έχουμε επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή. Δύο άλλοι, ο δήμαρχος Βαρθολομιού Χρήστος Βρυώνης και ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Τρύφωνας Αθανασόπουλος, έστρεψαν το ενδιαφέρον τους προς τον νέο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Όμως και οι δύο δεν κατάφεραν να εκλεγούν περιφερειακοί σύμβουλοι. Μάλιστα ο κ. Αθανασόπουλος βγήκε πρώτος και με διαφορά στον συνδυασμό Καραθανασόπουλου – Καραπάνου, όμως την έδρα καταλαμβάνει ο επικεφαλής της παράταξης.

Δέκα ακόμη εκ των σημερινών δημάρχων δεν μετέχουν στη νέα αυτοδιοικητική πραγματικότητα της Ηλείας.

Πρόκειται για τους δημάρχους: Αλιφείρας Δήμο Γεωργακόπουλο,
Ανδραβίδας Γιάννη Παπανδρέου,

Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Αηδόνη,

Βουπρασίας Αντώνη Σερέτη,

Βώλακος Βασίλη Αδαμόπουλο,  

Κάστρου – Κυλλήνης Γιώργο Μπούρμπουλα,

Λαμπείας Γιάννη Παπαζαφείρη,

Λεχαινών Νίκο Κουλούρη, Φιγαλείας Γιάννη Πιπιλή

και Φολόης Γιάννη Μαρούντα.

Στην πλειοψηφία τους οι παραπάνω δήμαρχοι δεν ενεπλάκησαν καθόλου στις διεργασίες για τους συνδυασμούς, με εξαίρεση τον Γ. Αηδόνη που ξεκίνησε ως επικεφαλής για να δώσει τη «σκυτάλη» στον Χρήστο Δρακόπουλο, πριν κλείσουν οι συνδυασμοί.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...