Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ηλικιωμένη έριξε στην κάλπη 20 ευρω

Ηλικιωμένη έριξε στην κάλπη 20 ευρωΤελικά έχασε και τα λεφτά και την ψήφο

Λαχτάρησε μία ηλικιωμένη, η οποία άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα σε εκλογικό τμήμα του Ηρακλείου.
Η γυναίκα μπερδεύτηκε και μαζί με το ψηφοδέλτιο, έβαλε στο φάκελο ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ.

Σφράγισε το φάκελο, τον έριξε στην κάλπη, όμως πριν κάνει τρία βήματα, συνειδητοποίησε ότι έλειπαν τα χρήματα από την τσέπη της. Μάταια η ηλικιωμένη προσπαθούσε να πείσει τη δικαστική αντιπρόσωπο να της δώσει το φάκελο πίσω. Έτσι η γυναίκα έχασε και τα λεφτά και την ψήφο αφού το ψηφοδέλτιο της ακυρώθηκε.

Πολλά ήταν όμως και τα ψηφοδέλτια που κέντρισαν το ενδιαφέρον των δικαστικών αντιπροσώπων. Σε γενικές γραμμές η ψήφος διαμαρτυρίας εκφράστηκε περισσότερο στα ψηφοδέλτια των περιφερειακών εκλογών.

Τα …γαλλικά είχαν την τιμητική τους σε πολλά ψηφοδέλτια. Υβριστικά συνθήματα, αποκόμματα με «ροζ» τηλέφωνα, ακόμα και χαπάκια Ζαντάκ περιείχαν οι φάκελοι. Σε άλλη περίπτωση εποχικός πυροσβέστης, όπως δήλωνε στο ψηφοδέλτιο, ανέγραφε: «Ο Αλί-Μπαμπά είχε μόνο 40 κλέφτες».

Παρά τη δυσκολία της εκλογικής διαδικασίας, δεν έλειψαν και τα ευχάριστα. Πολλοί δικαστικοί αντιπρόσωποι που είχαν διοριστεί σε χωριά, έτυχαν θερμής φιλοξενίας με τους ντόπιους να τους προσφέρουν εκλεκτά εδέσματα και πολλή ρακή.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...