Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Να γιατι οι Ελληνικες επιχειρησεις μεταναστευουν στη βουλγαρια

Ποια είναι τα κίνητρα, που οδηγούν ολοένα και περισσότερους Έλληνες επιχειρηματίες στις γειτονικές χώρες;
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το...χαμηλότερο κόστος του εξειδικευμένου προσωπικού, η μειωμένη γραφειοκρατική διαδικασία και το ευνοϊκό φορολογικό πλαίσιο είναι ορισμένοι μόνον από τους παράγοντες που πείθουν τους επιχειρηματίες να κάνουν το μεγάλο βήμα.


«Με δύο λέβα (1 ευρώ) αρχικό κεφάλαιο ιδρύεις εταιρία στη Βουλγαρία», μας λέει η Ιωάννα Σωτηράκου - Γιάνναρου,
σύμβουλος εμπορικών υποθέσεων στην ελληνική προσβεία της Σόφιας, στη Βουλγαρία. Η ίδια, προ ημερών, έλαβε στο γραφείο της ερώτημα από ελληνική εταιρία σχετικά με τη βουλγαρική νομοθεσία για τη μετεγκατάσταση επιχειρήσεων, αλλά, όπως επισημαίνει, δεν είναι μόνο το χαμηλό αρχικό κεφάλαιο που έλκει την ελληνική επιχειρηματικότητα.
 
«Εν γένει, το επενδυτικό περιβάλλον της Βουλγαρίας θεωρείται το πιο ευνοϊκό στα Βαλκάνια, καθώς παρέχει χαμηλό κόστος εργασίας, ευνοϊκή νομοθεσία και απλοποιημένες διαδικασίες μετεγκατάστασης.
 
Οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις είναι εγκατεστημένες στη νότια Βουλγαρία, ενώ, απ' ό,τι μαθαίνουμε, το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί και η ζήτηση θέσεων εργασίας από Ελληνες», συμπληρώνει.

Αγγελιοφόρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...