Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Θυελλώδεις άνεμοι 8 Bf, πιθανές νέες ισχυρές καταιγίδες


Θυελλώδεις άνεμοι 8 Bf, πιθανές νέες ισχυρές καταιγίδες
Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Ηλεία με σημαντική ενίσχυση των ανέμων που στα παράλια τμήματα πνέουν σταθερά πάνω από τα 50 χιλιόμετρα την ώρα. Οι βροχοπτώσεις έχουν σταματήσει.
Θυελλώδεις, με μέση ένταση, σταθερά στα 7 μποφόρ, πνέουν οι άνεμοι από τις 10 το πρωί της Παρασκευής στο Κατάκολο.

Οι ριπές αγγίζουν και τα 8 μποφόρ.

Σημαντική ενίσχυση παρατηρείται και στις χερσαίες - εσωτερικές περιοχές του νομού, με ριπές στα 5 με 6 μποφόρ. Στην Αμαλιάδα οι ριπές ξεπερνούν τα 50 χιλιόμετρα την ώρα.

Λόγω των έντονων εξάρσεων δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν προβλήματα σε καλλιέργειες.
Όσο αναφορά τις βροχοπτώσεις, ισχυρά φαινόμενα εκδηλώθηκαν στις 10.00 το πρωί στην περιοχή του Βαρθολομιού και της Αμαλιάδας ευτυχώς όμως δεν είχαν μεγάλη διάρκεια, το ύψος βροχής ξεπέρασε τα 30 χιλιοστά.


Την τελευταία ώρα παρατηρείται ύφεση και σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας θα απασχολήσει την Δυτική Στερεά και την Ήπειρο με πολύ ισχυρά φαινόμενα. Ενδεχομένως από τις νέες ισχυρές καταιγίδες να επηρεαστούν τα πιο δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της Ηλείας, καταιγίδες σε μορφή μπόρας με απότομη έναρξη και λήξη.
 iliatora.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...