Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Μπάχαλο στα νέα γραφεία του ΟΑΕΔ Πύργου


Μπάχαλο στα νέα γραφεία του ΟΑΕΔ Πύργου
Μόλις δύο από τα πέντε καντράν του ηλεκτρονικού συστήματος προτεραιότητας είναι αναμένα (πάνω δεξιά)...
Σκηνές… απείρου κάλλους παρατηρήθηκαν σήμερα στα νέα γραφεία του ΟΑΕΔ, στο κτίριο που στεγάζει και τις σχολές μαθητείας του οργανισμού, στην είσοδο του Πύργου. Σήμερα το πρωί ο μέσος χρόνος αναμονής...
...των πολιτών στην ουρά προκειμένου να εξυπηρετηθούν από κάποιον υπάλληλο ξεπερνούσε την… μία ώρα ενώ διάφορα άλλα περίεργα συνέβαιναν, επιτείνοντας το μπάχαλο.

Για την εξυπηρέτηση τόσο των ανέργων που προσέρχονταν για θεώρηση της κάρτας ανεργίας τους όσο και εκείνων που έπρεπε να πληρωθούν με τα επιδόματα ανεργίας είχαν οριστεί μόλις… δύο υπάλληλοι! Μάλιστα, κάποια στιγμή ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων αναλάμβανε να διεκπεραιώσει άλλη εργασία γραφείου, με αποτέλεσμα ένας μόνο υπάλληλος να προσπαθεί να εξυπηρετήσει δεκάδες πολίτες.

Αν και στα νέα γραφεία υπάρχει πλέον ηλεκτρονικό σύστημα προτεραιότητας για τους πολίτες, η καθυστέρηση είναι εξαιρετικά μεγάλη, με αποτέλεσμα να υπάρχει εκνευρισμός και να διατυπώνονται παράπονα. «Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν απλά μια υπογραφή και άλλοι που έχουν πιο περίπλοκη συναλλαγή που απαιτεί χρόνο, όμως μας βάζουν στην ίδια σειρά», τόνισε κάποιος από τους πολίτες που περίμεναν να εξυπηρετηθούν.

Τους... κλείδωσαν μέσα!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στις 1:30 το μεσημέρι, ώρα τερματισμού της λειτουργίας των γραφείων, η κεντρική είσοδος… κλείδωσε, με αποτέλεσμα όσοι είχαν εξυπηρετηθεί μετά την πολύωρη αναμονή  τους στην ουρά, να μην μπορούν να… βγουν από το κτίριο!

Απευθυνόμενοι σε κάποια υπάλληλο που είχε αναλάβει και χρέη «κλειδοκράτορα», έλαβαν την εξής εξωφρενική απάντηση: «Περιμένετε να μαζευτείτε πέντε – έξι να σας ανοίξω να φύγετε»!!!

Ακόμη και αν οι εξυπηρετούμενοι είχαν αρκετή ώρα στον γκισέ, οι ήδη εξυπηρετηθέντες έπρεπε να τους περιμένουν για να… μαζευτούν πολλοί και να βγουν από το κτίριο!

Τα παράπονα όμως δεν σταματούν εδώ. Κάποιοι άνεργοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την επιλογή της μεταφοράς των γραφείων εκτός Πύργου. «Πήρα ταξί να έρθω, θα πάρω ταξί να φύγω, ενώ είμαι άνεργος και δεν έχω την πολυτέλεια για περιττά έξοδα. Λάθος η μεταφορά των γραφείων εκτός Πύργου», δήλωσε στο ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ άνεργος που περίμενε να εξυπηρετηθεί.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...