Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Σταδιακή βελτίωση


Σταδιακή βελτίωση

Ύφεση παρουσιάζουν οι βροχοπτώσεις στην Ηλεία, ενώ τα φαινόμενα πλήττουν από το μεσημέρι την Δυτική Στερεά και την Ήπειρο. 
Οι άνεμοι παραμένουν αρκετά ενισχυμένοι στα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία έχει σημειώσει αισθητή άνοδο και φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου, τιμή ιδιαίτερα υψηλή για την εποχή. 


Μεγάλα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν από τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου στο νομό, με τα περισσότερο έντονα φαινόμενα να εκδηλώνονται στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Ξεπέρασε τα 50 χιλιοστά το ύψος βροχής στην Αρχαία Ολυμπία, τα 40mm σε Πύργο και Φολόη και τα 30 mm σε Αμαλιάδα, Βαρθολομιό, Ωλένη και Κατάκολο.

Οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν, σχεδόν θυελλώδεις 7 και τοπικά στο Ιόνιο θυελλώδεις 8 μποφόρ, σταδιακά τις επόμενες ώρες θα εξασθενήσουν.
Βρέχει αυτή την ώρα σε Φολόη, Λαμπεία και Ανδρίτσαινα. Θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται τις επόμενες ώρες τοπικού χαρακτήρα βροχές, κυρίως στις ημιορεινές-ορεινές περιοχές. Μέχρι το πρωί του Σαββάτου τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι καταιγίδες πλέον έχουν μετατοπιστεί στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας και μάλιστα είναι πολύ ισχυρές.

Πολύ νερό πέφτει στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με τον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Κάτω Χώρα Ναυπακτίας το ύψος βροχόπτωσης πλησιάζει τα 90 χιλιοστά! Στην πόλη της Άρτας ξεπερνά τα 50 χιλιοστά ενώ στους Παξούς φτάνει τα 60 χιλιοστά.

iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...