Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΈΡΕΥΝΑ: Γιατί λέτε ψέματα;

«Η αλήθεια αρχίζει στα ψέματα».
«Οι επιτυχέστεροι γάμοι είναι βασισμένοι στα ψέματα».

«Έχουμε διαπιστώσει ότι ...όταν θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για κάποιον, είναι πιθανώς το τελευταίο πρόσωπο που πρέπει να ρωτήσουμε».

Όλοι λέμε ψέματα όλη την ώρα. «Είναι συνδεδεμένα με την αυτοεκτίμηση», λέει απ’ το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης ο ψυχολόγος Robert Feldman.
«Οι άνθρωποι λένε το ψέμα σχεδόν αντανακλαστικά», συνεχίζει.

Δεν είναι όλα τα ψέματα επιβλαβή. 

Στην πραγματικότητα, τα ψέματα είναι η καλύτερη προσέγγιση για την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής από την κακία των άλλων, λένε κάποιοι άλλοι ερευνητές.

Στην εργασία τα ψέματα έχουν πάντα σχεδόν το ίδιο υπόβαθρο.

Η ανάγκη αυτοπροβολής και ισχύος, η αίσθηση απειλής που παραμονεύει είναι σημεία ικανά να στηρίξουν την ψευδή εικόνα που θέλουμε να περάσουμε στους άλλους.

Κατά τον Feldman «οι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση του βαθμού που πρέπει να φτάσουν το ψέμα και οι σχέσεις πρέπει να επαναπροσδιοριστούν με γνησιότητα βασισμένες σε εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια».

Και η τιμιότητα είναι η καλύτερη πολιτική».


24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...