Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Αλλοδαποί- αγρίμια στα παραλιακά δάση της Ηλείας


Αλλοδαποί- αγρίμια στα παραλιακά δάση της Ηλείας
φωτο αρχείου
Μεγάλος αριθμός μεταναστών έχει κατακλύσει τις τελευταίες ημέρες το δάσος τόσο της Μαραθιάς όσο και των Σαβαλίων. 

Οι αλλοδαποί παραμένουν κοντά στη θάλασσα, αναμένοντας την έλευση κάποιου σκάφους για να τους παραλάβει ...
... και να μετεπιβιβαστούν ακολούθως σε μεγαλύτερο πλοίο, για να κατορθώσουν να κάνουν το ονειρό τους πραγματικότητα: Να φθάσουν στην Ιταλία.

Η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών είναι μετανάστες και όχι λαθρομετανάστες, καθώς έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στη χώρα για ένα μήνα, μετά από την πρώτη συλληψή τους, μέχρι να βρουν τρόπο να φύγουν από ...μόνοι τους (το γνωστό τραγελαφικό σύστημα).

Τα χέρια των λιμενικών αρχών είναι ουσιαστικά "δεμένα" και η πικρή αλήθεια είναι πως το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι τα "στραβά μάτια" όταν κάποιο σκάφος έρθει για να παραλάβει τους αλλοδαπούς. Φυσικά κανείς αρμόδιος δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχθεί πως υπάρχει η περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ή μπορούν να αποτρέψουν την προσέγγιση του σκάφους και την επιβίβαση σε αυτο των μεταναστών,όπως είναι η επίσημη τακτική. Και μετά; Μετά ο ένας μήνας θα περάσει, οι μετανάστες θα μετατραπούν σε λαθρομετανάστες και -αν δεν συλληφθούν και κρατηθούν σαν ζώα  ο ένας πάνω στον άλλον για μήνες- θα συνεχίσουν να παλεύουν για το όνειρο.

Φαύλος κύκλος.

Λύση φυσικά δεν είναι ούτε να τους "φορτώνουμε", κοιτώντας αδιάφορα σε άλλη κατεύθυνση, στα σαπιοκάραβα, ούτε να τους φυλακίζουμε λες και είναι εγκληματίες. Λύση είναι η χάραξη και η εφαρμογή, επιτέλους, δίκαιης μεταναστευτικής πολιτικής. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω ...
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...