Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Βυθίστηκε τουριστικό σκάφος

 
«Συναγερμός» σήμανε χθες το απόγευμα στο Λιμεναρχείο της Κυλλήνης, όταν ένα επαγγελματικό τουριστικό σκάφος 22,5 μέτρων που έπλεε στα ανοιχτά, 4 περίπου ναυτικά μίλια πίσω από το Κάστρο, στο ύψος της παραλίας της Grekotel, εξέπεμψε σήμα κινδύνου, καθώς, από άγνωστη αιτία, έμπαζε νερά και είχε πάρει κλίση.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, στο σημείο βρέθηκε το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου της Κυλλήνης, ενώ ακολούθησε το περιπολικό του Λιμεναρχείου Ζακύνθου.
Οι τρείς επιβαίνοντες στο τουριστικό σκάφος «Lady Rosa», (ο Έλληνας καπετάνιος και δύο ελληνοαμερικανοί) το είχαν εγκαταλείψει και είχαν επιβιβαστεί σε μικρό βοηθητικό σκάφος. Το περιπολικό του Λιμεναρχείου της Κυλλήνης ρυμούλκησε το μικρό σκάφος έως το λιμάνι, όπου τα τρία άτομα αποβιβάστηκαν σώα.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου του Κατακόλου, το επιβατηγό πλοίο «Ανδρέας Κάλβος», το ρυμουλκό «Άγιος Χαράλαμπος» και το αλιευτικό σκάφος «Καπετάν Γιάννης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου το τουριστικό σκάφος, το βάθος της θάλασσας υπολογίζεται 200 και πλέον μέτρα, ενώ, μέχρι αργά το απόγευμα, τμήμα του σκάφος παρέμενε ακόμα έξω από το νερό.
Την προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Λιμεναρχείο της Κυλλήνης.

Στάθης Πουλιάσης (Stathispatris@Yahoo.com)
ΠΗΓΗ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΣ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σύλλογος Νεοχωριτών Αθήνας : Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την ""ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ 2024 "" ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΚΥΛΛΗΝΗΣ

  Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΩΝ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” σ ας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε και να ευχηθούμε όλοι μαζί για