Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Του... κεφαλιού του ο Σισέ!

Νίκη με μεγάλη ανατροπή πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του Ηρακλή, τον οποίο νίκη με 4-2 χάρη σε αντεπίθεση διαρκείας και γκολ των...  Γκαρσία και Σισέ (2) και Πετρόπουλου. Ο Γηραιός είχε αιφνιδιάσει και στο 20λεπτο προηγείτο με 0-2! Αρνητικοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι «πράσινοι», κράξιμο κόσμου σε Κατσουράνη και Τζόρβα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για το «τριφύλλι» καθώς στο 4’ είχαν κιόλας δημιουργηθεί δύο καλές στιγμές, μία με τον Σισέ και μία με τον Λουίς Γκαρσία. Με το πέρας των πρώτων 15 λεπτών η εικόνα του παιχνιδιού είχε πράσινο φόντο, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να αναπτυχθούν ορθολογικά. Η μπάλα… τιμωρεί όμως και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δύο φορές χώρους και σκόραραν ισάριθμες!

Ήταν το 20ο λεπτό, όταν ο Σολτάνι έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά και βρήκε τον Μπόγκταν Μάρα, ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα είχε βρει το αριστερό δοκάρι του αιφνιδιασμένου Τζόρβα. Δεν πέρασαν παρά δευτερόλεπτα για να κάνει σέντρα ο Παναθηναϊκός και να χάσει τη μπάλα στην άμυνα (αρνητική εξαιρουμένου του Μπουμσόνγκ), με τον Πίτου Γκαρσία να εκμεταλλεύεται την αδράνεια και να παραβιάζει την εστία του διεθνούς πορτιέρο.

Η αντεπίθεση

Ο Παναθηναϊκός με πληγωμένο εγωισμό, τόσο από το σκορ, όσο και από τις αποδοκιμασίες του κοινού, δεν θα μπορούσε παρά να περάσει στην (αντ)επίθεση. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Λουίς Γκαρσία κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά και δικαιώθηκε, καθώς Κατσαμπής και Κυριαζής αδράνησαν, με τον Ισπανό να σουτάρει εκτός περιοχής και να μειώνει το σκορ. Έπρεπε να περάσουν 15 λεπτά για να δημιουργηθεί κλασική ευκαιρία, και μάλιστα μετουσιώθηκε σε γκολ. Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου ο σκόρερ Γκαρσία έγινε δημιουργός από εκτέλεση κόρνερ, με τον Σισέ να κάνει φοβερό άλμα και να ισοφαρίζει σε κρίσιμο σημείο.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Γιάτσεκ Γκμοχ μπήκαν δυναμικά και «έπνιξαν» αυτούς του Μαρίνου Ουζουνίδη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά με «θύτη» και πάλι τον Γάλλο killer. Ο 29χρονος συνεργάστηκε με τον Σπυρόπουλο, ο ακραίος αμυντικός τον βρήκε εκ νέου με άψογη μπαλιά και ο πρώτος σκόρερ της Σούπερλιγκ σημείωσε το 10ο γκολ σε 10 αναμετρήσεις με δυναμική κεφαλιά!

Και… επήλθε ηρεμία

Στο 64ο λεπτό ο Τζιμπρίλ Σισέ αντικαταστάθηκε προληπτικά λόγω μιας σκαριάς που δέχθηκε στα πλευρά και προφυλάχθηκε ενόψει Μπαρτσελόνα. Ο Αντώνης Πετρόπουλος τον αντικατέστησε και παρότι δεν φάνηκε απειλητικός στις πρώτες του κινήσεις, απέδειξε πως… το ‘χει το γκολ. Ήταν το 75ο λεπτό όταν ο Κατσουράνης βρήκε τον υψηλόσωμο φορ στην «καρδιά» της περιοχής, με τον τελευταίο να σκοράρει με προβολή.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι αλλαγές των δύο τεχνικών αλλά και το ξεκάθαρο προβάδισμα του πρωταθλητή Παναθηναϊκού έριξαν τον ρυθμό και το 4-2 έμεινε ως είχε. Το «τρίποντο» αυτό ήταν πολύ σημαντικό για τους γηπεδούχους, καθώς έστω και προσωρινά ξεπέρασαν τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία και αλλάζουν ρότα με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα στην τεχνική ηγεσία από την Κυριακή και την ψυχολογία στα ύψη.

Play by play

90+3' Λήξη αγώνα.

92' Κόκκινη κάρτα στον Σολτάνι! Ο Αλγερινός δέχθηκε κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Βύντρα και τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη για κάποια... γαλλικά στον διαιτητή!

90' Κίτρινη κάρτα στον Λουίς Γκαρσία.

89' Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.

83' Ο Γιάκομπ λίγο έλειψε να μειώσει και να δώσει άλλη όψη στο παιχνίδι, αλλά ο Τζόρβας είπε «όχι»!

80' Ο Κατσικάς αντικαθιστά τον τραυματία Κατσαμπή.

79' Πολύ καλό σουτ του Καραγκούνη, ο Ελευθερόπουλος λέει και πάλι όχι!

76' Ο Καραγκούνης στη θέση του Μαρίνου.

75' ΓΚΟΛ! Ο Πετρόπουλος «καθαρίζει» την υπόθεση νίκη με προβολή, έπειτα από πολύ καλή ασίστ του Κατσουράνη!

73' Ο κομπαγιάσι παίρνει τη θέση του Ντάνι.

72' Καλό σουτ του Κανακούδη, η μπάλα άουτ!

66' Ο Χριστοδουλόπουλος αφήνει τη θέση του στον Σιμάο Μάτε.

65' Όπως ενημέρωσε το ιατρικό επιτελείο, ο Γάλλος σέντερ φορ δεν διατρέχει κίνδυνο τραυματισμού, αλλά αντικαταστάθηκε λόγω μιας σκαριάς στα πλευρά, με προληπτικό, περισσότερο σκοπό.

64' Αναγκαστική αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, ο τραυματίας Τζιμπρίλ Σισέ αφήνει τη θέση του στον Πετρόπουλο.

60' Ανεβάζουν στροφές οι γηπεδούχοι, τρεις παίκτες συνεργτάστηκαν γρήγορα, με τον Σισέ να βρίσκει τελευταίος με τακουνάκι τον Μαρίνο, αλλά το σουτ του 22χρονου δεν ήταν το καλύτερο δυνατό.

52' Ο Παναθηναϊκός σκοράρει εκ νέου με τον Γκαρσία, αλλά ο διαιτητής νωρίτερα είχε χρεώσει με επιθετικό φάουλ τον Χριστοδουλόπουλο.

50' ΓΚΟΛ! Τζιπρίλ Σισέ! Ο Γάλλος για ακόμα μία φορά δείχνει πως στα δύσκολα είναι εκεί! Συνεργάστηκε με τον Σπυρόπουλο, ο οποίος με γρήγορη και καλή σέντρα τον ξαναβρήκε, με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος να σκοράρει με κεφαλιά-κεραυνό!

49' Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, ο Σισέ βρήκε τον Μαρίνο με έξυπνη μπαλιά, αλλά ο τελευταίος με προβολή δεν κατάφερε να νικήσει τον Ελευθερόπουλο.

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

46' Αλλαγή για τον Ηρακλή, ο Σίσιτς στη θέση του Κυριαζή.

45+1' Λήξη ημιχρόνου.

45' ΓΚΟΛ! Ο Τζιμπρίλ Σισέ φέρνει το παιχνίδι στα ίσια, έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Λουίς Γκαρσία και άψογη κεφαλιά!

41' Κίτρινη κάρτα στον Πλεσί.

35' Φοβερή χαμένη ευκαιρία ισοφάρισης για τον Παναθηναϊκό! Ο Χριστοδουλόπουλος δοκίμασε σουτ το οποίο εξελίχθηκε σε... ασίστ, με τον επερχόμενο Σισέ να κάνει την προβολή και τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ!

30' ΓΚΟΛ! Μπαίνει ξανά στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός με τον Λουίς Γκαρσία! Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Κατσαμπή-Κυριαζή και με σουτ εκτός περιοχής μειώνει σε 1-2!

29' Πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ με τον Μάρα!

28' Καλό σουτ του Μαρίνου, η μπάλα ψηλά.

27' Κίτρινη κάρτα στον Κυριαζή.

25' Έντονες οι αποδοκιμασίες από τους φίλους του Παναθηναϊκού με αποδέκτες κυρίως τους Κατσουράνη και Τζόρβα.

21' ΓΚΟΛ! Ο Γκαρσία διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του έπειτα από τραγική αδράνεια της άμυνας!

20' ΓΚΟΛ! Ο Μάρα ανοίγει το σκορ έπειτα από άψογη ασίστ του Σολτάνι!

19' Πολύ καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό! Ο Μαρίνος βρήκε αμαρκάριστο τον Γκαρσία στην περιοχή, αλλά ο Ισπανός αμαρκάριστος δεν κατάφερε να νικήσει με το κεφάλι τον τερματοφύλακα.

18' Πολύ καλή κούρσα του Αραμπατζή από τα δεξιά, συνέκλινε και σούταρε με τη μπάλα να περνάει άουτ.

13' Πολύ καλή κούρσα του Σισέ από τα αριστερά, ο Γάλλος μπήκε στην περιοχή και από δύσκολη θέση προσπάθησε να νικήσει τον Ελευθερόπουλο, με τη μπάλα να περνάει παράλληλα από την εστία!

11' Καλύτερος ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο, πιέζει για το γρήγορο γκολ και προσπαθεί να αναπτυχθεί ορθολογικά.

4' Δεύτερη επίσκεψη για τους «πράσινους», Ο Κατσουράνης με ψηλή μπαλιά σημάδεψε τον Σισέ, η μπάλα πέρασε από τον Γάλλο και ο επερχόμενος Λουίς Γκαρσία δεν πήρε με όση δύναμη χρειάστηκε την κεφαλιά.

3' Πρώτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Σολτάνι απομάκρυνε αδύναμα τη μπάλα και ο Σισέ με εναέριο σουτ σημάδεψε λίγο πιο δεξιά από την εστία του Ελευθερόπουλου.

1' Έναρξη της αναμέτρησης!


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Πλεσί, Κατσουράνης, Λουίς Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος, Μαρίνος, Σισέ

Ηρακλής: Ελευθερόπουλος, Κυριαζής, Κατασαμπής, Κανακούδης, Μάρα, Χοσέμι, Αραμπατζής, Γιάκομπ, Πίτου Γκαρσία, Σοάρες, Σολτάνι

theplayer.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...