Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Στη Βουλή το πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας


Στη Βουλή το πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας
Επίκαιρες ερωτήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με το πολιτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και αποδέκτη τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κατέθεσαν ο Ηλείος βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης και ο Αχαιός βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.
Σας παραθέτουμε τα Δελτία Τύπου που μας απέστειλαν:
Γιώργος Κοντογιάννης
Να πάρει επιτέλους ξεκάθαρη θέση η Κυβέρνηση για το ζήτημα της λειτουργίας του Αεροδρομίου της Ανδραβίδας ως πολιτικού καλεί τον αρμόδιο Υπουργό Μεταφορών ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

  Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης φέρνει ξανά το θέμα στη Βουλή μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσου Αποστολόπουλου, με τις οποίες εμμέσως πλην σαφώς γίνεται κατανοητό πως αν δεν βρεθούν άλλα 50.000.000 ευρώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην γίνει το έργο.

  Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζητεί να ενημερωθεί σχετικά με το αν υπάρχει μεταστροφή της πολιτικής της Κυβέρνησης σε σχέση με τις δεσμεύσεις της για την υλοποίηση και τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του πολιτικού αεροδρομίου της Ανδραβίδας, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην απάντηση του τότε Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σηφουνάκη, στην Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Γιώργος Κοντογιάννης το Φεβρουάριο 2010, σύμφωνα με την οποία το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος του 2013, με συνολικό προϋπολογισμό 29.500.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και την ΥΠΑ.

   Ο Γιώργος Κοντογιάννης τόνισε για άλλη μια φορά πως η λειτουργία του πολιτικού Αεροδρομίου της Ανδραβίδας αποτελεί ζήτημα καθοριστικό για την ανάπτυξη της Ηλείας, ενώ εξέφρασε και την απορία του για το από πού προκύπτει ότι χρειάζονται επί πλέον 50.000.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου, ζητώντας από την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Νίκος Τσούκαλης
Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών  και Δικτύων

ΘΕΜΑ: «Κίνδυνος απώλειας του πολιτικού τμήματος του αεροδρομίου της Ανδραβίδας»

      Εδώ και αρκετό καιρό έχει δεσμευτεί  συγκεκριμένο κονδύλι 20.000.000 € από κοινοτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, για να γίνουν έργα υποδομών στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας προκειμένου να εξυπηρετεί και μη στρατιωτικές πτήσεις.

      Δυστυχώς  όμως υπάρχει σήμερα ουσιαστικός  κίνδυνος απώλειας των δεσμευμένων χρημάτων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας αν δεν προχωρήσει το έργο μέχρι τέλους του έτους.

      Όπως  είναι γνωστό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει σαφή εντολή στην Ελλάδα να απορροφά γρήγορα τα κονδύλια από τα κοινοτικά προγράμματα, διαφορετικά θα απεντάσσονται από ένα έργο ώστε να χρηματοδοτείται άλλο, είναι προφανές ότι απαιτούνται άμεσες ενέργειες.

      Κατόπιν των ανωτέρω και δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στα τέλη του 2010, τρία χρόνια πριν κλείσει το ΕΣΠΑ και τα χρονικά περιθώρια έχουν περιοριστεί δραματικά,

Ερωτάται  ο κ. Υπουργός:

- Προτίθεστε να  προχωρήσετε άμεσα  στην υλοποίηση  του έργου;

- Αν όχι, προτίθεστε  να προτείνετε  άλλες δράσεις στον ίδιο νομό ώστε να επενδυθούν τα συγκεκριμένα χρήματα στην ίδια περιφέρεια;



iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...