Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Για ένα σάντουιτς έχασε το Στραντιβάριους 1,4 εκ. ευρώ


Άγνωστοι κακοποιοί έκλεψαν το πρωί από την κορεάτικης καταγωγής βιολονίστρια, Μιν Τζιν Κιμ, το βιολί της, ένα...



 Stradivarius, ενώ η καλλιτέχνης έτρωγε ένα σάντουιτς σε μια αλυσίδα fast-food, σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό του Λονδίνου.

Η νεαρή γυναίκα, 32 ετών, διάσημη βιολονίστρια που παίζει στην Φιλαρμονική Ορχήστρα, κατάλαβε ξαφνικά ότι το όργανο της δεν βρισκόταν πλέον δίπλα της στο εστιατόριο που βρίσκεται κοντά στον σταθμό Euston στο Λονδίνο.

Η αξία του βιολιού, που έχει κατασκευαστεί από τον Αντόνιο Στραντιβάριους το 1696, υπολογίζεται σε περίπου 1,4 εκατ. ευρώ. Φέρει πολλά διακριτικά χαρακτηριστικά, όπως επισκευές και την προσθήκη μιας ειδικής θέσης για το πηγούνι.

Σύμφωνα με την αστυνομία των Βρετανικών μέσων μεταφοράς, ένα όργανο της αξίας αυτής, είναι πολύ δύσκολο να πωληθεί στην αγορά, όπου θα αναγνωριστεί αμέσως. Η αστυνομία ελπίζει ότι το όργανο θα εντοπιστεί αν προσφερθεί στην αγορά αρχαιοτήτων. Το γραφείο έργων τέχνης και αρχαιοτήτων της Σκότλαντ Γιαρντ ειδοποιήθηκε.

Η εταιρεία που έχει ασφαλίσει το βιολί έχει υποσχεθεί μια αποζημίωση 15.000 λιρών στο άτομο που θα το βρει.

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...